Erdoğan: Medyanın tutumu utanç verici, çifte standart


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medyanın Sultanahmet patlamalarını veriş şeklini eleştirdi. Fransa'da yaşanan Paris saldırısının verilme şekli ve Türkiye'de Sultanahmet patlamalarının veriliş şekillerini karşılaştıran Cumhurbaşkanı, "Utanç verici, çifte standart" ifadesini kullandı. Erdoğan, "Suriye'de hayatını kaybeden 400 bin kişi için hassasiyet göstermeyenlerin Sultanahmet'teki patlamada aynı hassasiyeti göstermesi beklenemez." dedi.

Kamu-özel sektör işbirliği ile yapılan baraj ve HES'lerin açılışı için Ankara Arena Spor Salonu'ndaki açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ekonomik rakamlara da yer verdi. Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl yaşanılan en ciddi olumsuzluk ihracatın düşmesidir. Tüm bunlara karşı dış ticaret açığımızın yüzde 22,2 azalmış olması önemli bir kazanım. Otomotiv satışlarında bir önceki yıla göre ilerleme var. Uluslararası yatırımlarda 12.7 milyar dolarken 14.1 milyar dolara yükseldi. Türkiye'nin geliştiğini büyüdüğünü söylerken kendi kendimizi kandırmıyoruz. 2002-2014 dünya diş ticaret hacmi 2.4 katına çıkarken, bizimki 4.6 kat yükselmiştir. Türkiye kalkınmasından taviz vermemiştir. Bölgede yaşanan sorunlar ilanihaye devam etmeyecektir. İşte son Rusya krizinde gördük. İhracatçılarımız farklı ülkelere yönlendi. Dünyanın neresine gidersek gidelim işadamları ile karşılaşıyoruz. Onlar günümüzün akıncıları. Onlar aynı zamanda kültür, medeniyet ve tarihin temsilcileri. 2016 yılı geçtiğimiz yıldan daha iyi bir yıl olacaktır. Enerji sektörü bu bakımdan önemlidir. 2003'de 26 milyar kilovatsaatten bugün 96 milyar kilovatsaate çıkarttıysak 2019'de 127 milyar kilovatsaate çıkacaktır." dedi.

Erdoğan konuşmasının son bölümünde HES'lerde yapımı geçen işadamları ve mühendislere teşekkür etti. Konuşmaların ardından baraj ve HES'lerin açılacağı illere görüntülü bağlantı yapılarak açılışlar gerçekleştirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Medyanın tutumu utanç verici, çifte standart Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER