Erdoğan'ın o sözlerine Tanal'dan tepki

Hizmet Hareketi’nin, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘terör örgütü’ ilan edileceği açıklamasına bir tepki de hukukçu olan CHP Milletvekili Mahmut Tanal'dan geldi. Tanal, "Bir eylemin suç, bir grubun terörist olup olmadığı konusunda karar verme yetkisi, hukukun üstünlüğüne dayanan bütün demokratik düzenlerde yargının tekelindedir. Bakanlar Kurulu'nun böyle bir yetkisi yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın o sözlerine Tanal'dan tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 27 Mayıs’ta katıldığı bir programda Hizmet Hareketi’ne yönelik kullandığı ifadeler infiale neden oldu. Erdoğan, söz konusu konuşmasında, bugüne kadar tek bir cebir ve şiddet eylemi tespit edilemeyen Hizmet Hareketi’ni, ‘silahlı terör örgütü’ kapsamına alacaklarını söylemişti. Erdoğan, “MGK’de bir karar daha aldık. Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü, dedik. ‘Fethullahçı Terör Örgütü’ olarak tavsiye karannı aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararı bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Hukukçu kimliğiyle tanınan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter'dan yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulu'nun böyle bir yetkisi olmadığını söyledi. 

"Terör örgütü kurmak buna üye olmak yazılı hukuka göre suçtur. Terör insanlık suçudur. Bir eylemin suç bir grubun terörist olup olmadığı konusunda karar verme yetkisi ise, hukukun üstünlüğüne dayanan bütün demokratik düzenlerde yargının tekelindedir. Türk hukukunda bir oluşumun bir yapılanmanın terör örgütü olup olmadığının belirlenmesi, yapılacak yargılamanın sonucuna göre mah.ait.Y.9.CD22.12.2014 -5464/12447 BKZ.  Bakanlar Kurulunun yetkisi yok. Ancak böyle bir yetkisi varolduğunun bir an kabul eder İsek PYD neden AKP'li BAKANLAR KURULU TERÖRİST İLAN ETMİYOR. Bakanlar kurulu; Oluşumları terör örgütü gösterme yetkisi olduğunu kabul eder İsek muhalif olan herkesi terörist gösterilir. Bu çok sakıncalı."


<< Önceki Haber Erdoğan'ın o sözlerine Tanal'dan tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER