Ersan Ercan: Kupayı Türkiye'de bırakmak istiyoruz


Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, İstanbul'da düzenenen Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası 5. Etabı'nı bir Türk sporcunun kazanacağına inandığını belirterek, "Kupayı Türkiye'de bırakmak istiyoruz." dedi.

Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası 5. Etabı, Akatlar'da İsov Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda yapılan eleme maçlarıyla devam etti.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan yaptığı açıklamada, 18 Ekim Pazar günü sona erecek etaba 20 ülkeden 149 sporcunun katıldığını dile getirdi.

32 bilardocunun katılımıyla gerçekleştirilecek ana tablo maçlarının ise 16 Ekim Cuma günü yapılacağını hatırlatan Ersan Ercan, Türk sporcular Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir ve Adnan Yüksel'in bu turda mücadeleye dahil olacaklarını kaydetti. Şampiyonanın son ayağının da Mısır'da olacağını belirten Ercan, şöyle konuştu:

"Çok çekişmeli maçlar seyredeceğiz. Türk sporcularımız çok formda. Burada kupayı hedefliyoruz. Alnımızın akıyla turnuvadan çıkacağız. Beşiktaş Belediyesi'ne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Belediyelerin federasyonumuza katkısını gördükçe mutlu oluyoruz. Ev sahipliğini yaptığımız Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası 5. Etabı'nda güzel maçlar sonunda kupayı Türkiye'de bırakmak istiyoruz."

Organizasyonun ana sponsoru Beşiktaş Belediyesi'nde Başkan Murat Hazinedar ise şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her Türk genci bilardoya heveslidir. Bilardo masası gören ıstakayı eline almadan geçemez. Ben de çok küçük yaştan itibaren bilardo oynarım. Güzel bir organizasyon gerçekleşiyor. Turnuvayı zorlu şartlar altında kısa bir sürede hazırlanarak organize ettik. Tüm bilardo severler dünyanın en iyi bilardocularını seyretmeye gelsinler." diye konuştu.

SEMİH SAYGINER: NASIL DÜNYA ŞAMPİYONU OLUNACAĞINI BİLİYORUM

7 yıl aradan sonra bilardoya geri dönen milli sporcu Semih Saygıner de daha önce dünya şampiyonu olduğunu ve nasıl dünya şampiyonu olunacağını bildiğini söyledi.

Bilardo sporunda 7 yılın uzun bir süre olduğunu, geri döndüğünde de 2 yıl istediğini belirten Saygıner, "Geçen yıl mayıs ayında başladığımda 2 yıla ihtiyacım olduğunu söyledim. Şu an dünya klasmanında 64. sıradayım. Daha önce birinciliği elde ettiğim bir klasman. Çok iyi çalışıyorum. Çok fazla antrenman yapıyorum. Hatta antrenmandan zayıfladım bile diyebilirim. Bu turnuva da bir gösterge değil. Ana tapboldan başlıyorum. İnşallah başarılı olurum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ersan Ercan: Kupayı Türkiye'de bırakmak istiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER