Eski Bakan Taner Yıldız oyunu Kayseri'de kullandı


Kayserililer sabah oy verme işleminin başladığı 08.00'dan itibaren okullara akın etti. Sandık kurulu üyeleri seçime katılımın fazla olduğuna dikkat çekerken, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız da oyunu 1007 numaralı sandıkta kullandı. CHP Kayseri Milletvekili ve milletvekili adayı Çetin Arık, diğer CHP'li adaylarla oy kullandıkları okulda bütün sandık kurulu üyeleriyle tek tek tokalaştı.

Kayseri'de 1 Kasım seçimleri sabah oy verme işleminin başladığı saat 08.00'dan itibaren başladı. Okullarda geçen seçimlere göre oy kullanmaya gelenlerin kalabalık olması dikkat çekti. Bazı sandık başkanları siyasilerin katılımla ilgili soru sorması üzerine, geçen seçimlere göre fazla yoğunluk olduğu ve katılım yüksekliğine işaret etti. Bazı vatandaşlar evdeki yaşlılarını oy kullanmaları için tekerlekli sandalye ile okula getirdi.

AK Partili Taner Yıldız, CHP'li Çetin Arık ve İbrahim Başyazıcıoğlu oylarını Besime Özderici İlkokulu'nda kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan eski Bakan Taner Yıldız, şunları kaydetti: "Yapacaklarımızı söyleyeceklerimizi vatandaşlarımıza anlatacaklarımızın hepsini söyledik. Artık söz milletimizin. Vatandaşın. Onların vereceği karar milli iradeyi oluşturacak ve Türkiye'de yönetimi belirleyecek. Sandığa giden vatandaşlarımızın ellerini vicdanlarına koyacaklarına inanıyorum. Kendi iradelerini yansıtacaklarına inanıyorum. Sandıktan çıkacak sonuç bunu belirleyecek. Yurdumuzun dört bir yanında bütün güvenlik tedbirleri alındı ve herhangi bir kaza bela olmadan seçimin sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Kazasız belasız bir seçim olsun. Ülkemize hayırlı olsun. Yüzde 83 civarında idi katılım. 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi katılım fazla olmalı ve yüzde 90'lara çıkması gerekir. Vatandaşımız mutlaka oyunu kullanmalıdır. Bundan sonra 4 yıl seçim olmamasını üzerine kurguladığımız bir işlem."
CİHAN
<< Önceki Haber Eski Bakan Taner Yıldız oyunu Kayseri'de kullandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER