Eski Baro Başkanı'ndan bomba açıklamalar

İstanbul Barosu Eski Başkanı 'mahkeme kararını tanımama' konusunda açıklamalarda bulundu.

Eski Baro Başkanı'ndan bomba açıklamalar

İstanbul Barosu Eski Başkanı Muammer Aydın gündeme damgasını vuran 'mahkeme kararını tanımama' konusunda Samanyolu Haber TV'ye açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili siyasi karar verildiğini ve 'Yargının, siyasetin kılıcı haline geldiğini' hatırlatan Aydın 'Türkiye bir hukuk devleti değildir' sözünün altını çizdi.

İşte Muammer Aydın'ın o açıklamaları:

"Mahkeme kararının uygulanmaması artık hiç kimsenin hukuken güvence altında olmadığının ispati. Olumlu karar verince kabul ederim, olumsuz karar verince kabul etmiyorum diyemezsiniz." diyen Muammer Aydın Türkiye'de kesinlikle bir hukuk devletinin kalmadığını belirtti. İstanbul eski baro başkanı Aydın "Türkiye hukuk devleti falan değil. Kimse kimseyi kandırmasın. Avrupa Birliği'ni kullanarak hukuku ele geçirmişlerdir. AB'nin, Türkiye'ye gösterdiği yöntemleri yapıyormuş gibi davranıp kendi istediklerini yapmışlardır." dedi.

AKP'nin hukuku siyasete bağlamaya çaılıştığını açık açık Avrupa Birliği'nde referandum öncesi belirttiklerini fakat AB'nin durumun kontrol altında olduğu söylediğini hatırlatan eski baro başkanı"Biz zamanında Avrupa Birliği'yle görüşüp AKP'nin yapmak istediğini anlattıklarını ancak onlar bize 'merak etmeyin ne onlar çok akıllı ne de biz çok aptalız' dediklerini" aktardı.

Sürecin Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonlarından çok daha önce başladığının altını çizen Muammer Aydın "bütün bu aşama 17-25 Aralık sürecinden önce başlamıştır ve yolsuzluklarla ortaya çıkmıştır." dedi.

Türkiye'de AKP'liler de dahil hiç kimsenin hukuken güvencesinin kalmadığını özellikle hatırlatan Aydın "7 Haziran seçimlerde AKP'nin tek başına iktidar olamayacağı bir ortam oluşmuştur. AKP'lilerin de hukuk güvenliği kalmamıştır. Mahkemeye gidince ben AKP'liyim diyemezsiniz. Yargıyı siyasetin kılıcı haline getirmişlerdir." dedi.

32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararlar hakkında da görüş bildiren Aydın "normal prosüdürde açıkça yazılı olan şartlar ve gerekçelerle birlikte başka suçu yoksa şüpheliler derhal serbest bırakılır. Bunu uygulamayanlar 109. maddedeki suçu işlemiş oluyor. 32. Asliye'nin vermiş olduğu kararlar tamamen hukuk içinde alınmış kararlardır dolayısıyla bu kararı tanımayanlar hem suç işliyor hem de kişilerin haklarını çiğniyorlar." dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Eski Baro Başkanı'ndan bomba açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER