Eski emniyet müdürü, BBP'den vekil adayı oldu


Diyarbakır'da tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarından olan, 21 ton esrarın ele geçirildiği operasyonu yöneten ve polis başmüfettişiyken emekliye sevk edilen eski Emniyet Müdürü İlyas Burunak, Eskişehir'den Büyük Birlik Partisi (BBP) 1. sıra milletvekili adayı oldu.

Eskişehirli olan Burunak, Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcısı iken Lice ilçesinde 2012 yılında tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarından olan 21 ton esrarın ele geçirildiği helikopterli uyuşturucu bataklık operasyonunda da yer almıştı. İlyas Burunak, bölgede görev yaptığı süreçte yaklaşık 178 tona uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonlar operasyonları yönetti.

Uyuşturucu, kaçakçılık ve törör konusunda uzman olan emekli Emniyet Müdürü Burunak, BBP Eskişehir 1. sıra milletvekili adaylığını düzenlediği törenle açıkladı. Konuşmasına şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyerek başlayan Burunak, basına yapılan baskı ve saldırıları da tepki gösterdi. Sandıkların bazı yerlerde taşınması konusu da değinen eski Emniyet Müdürü, şöyle konuştu: "8 yıl OHAL, KCK'nın etsin olduğu PKK'nın etkin eylem yaptığı dönemlerde Diyarbakır'da terör, güvenlik, toplumsal olaylardan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptım. Yerel belediye ve milletvekili seçimlerinde tüm tedbirleri hazırlayan, uygulamaya ve hayata geçiren en yetkili emniyet müdürü olarak söylüyorum. O dönemde güvenlik açısından tedbirler alındı ve güvenlik sağlandı, vatandaşlarımız oylarını kullandılar. Bugün söylenen sıkıntıları, gündeme taşınan konuları anlamakta güçlük çekiyorum. Devletin giremeyeceği yer yoktur. Devletin kontrol edemediği, giremediği mahalle olabilir mi? Güvenliği sağlamalısınız! Sandığı korumalısınız ! Diyarbakır'ın merkez ilçeleri, şu an girilemeyen ilçeleri Sur, Bağlar, bütün mahallelerine girmiş, uygulama yapmış, vatandaşın yanında olmuş, malını canını korumuş, asayiş sağlayan bir emniyet müdürü olarak bu olayları üzüntüyle karşılıyorum."

Konuşmasında eğitim konusunda da eleştirilerde bulunan Burunak, "Hemşehrimiz Bakan Avcı'ya sormak istiyorum, Fatih Projeniz ne oldu? Her sınıfa akıllı tahta her öğrenciye tablet vereceklerdi, tekrar soruyorum? Ne oldu Türkiye eğitimde kaçıncı sırada bırakın Allah aşkına. Güney Doğu'da sınıflar 50 kişilik, öğretmen derse giremiyor, eğitime başlayamıyor. KCK ve PKK okul yakıyor, patlayıcı yerleştiriyor, molotof atıyor. Okul müdürlerini ve öğretmenleri rahat bırakmıyorlar. Sayın bakanım şu eğitime tekrar el atsanız belki düzelir." ifadesini kullandı.




CİHAN
<< Önceki Haber Eski emniyet müdürü, BBP'den vekil adayı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER