Eski MHP İl Başkanı: Ülkücüleri, kul ve maraba gözüyle görüyorlar


Kars'ta 10 yıl MHP il başkanlığı yapan Oktay Aktaş, seçimde MHP'nin ağır yenilgi aldığını söyleyerek, "Ülkücü hareketin mensuplarını bir kul ve maraba gözüyle gören genel merkezdeki yetkili kişilerin hemen istifa etmeleri gerekiyor." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin 20 yıl çeşitli kademlerinde görev alan Oktay Aktaş, genel merkezde tüm yöneticilerin istifa etmesi gerektiğini belirtti. Aktaş, "Sizlerin 1 Kasım'da yanlış değerlendirmeleriniz, yanlış aday tespitiniz, yanlış politikalarınız, partimize ülkenin bu ağır şartları dolayısıyla en fazla oy artırması gereken bir dönemde, en ağır yenilgiyi yaşattınız. Genel Başkan Devlet Bahçeli acil olarak büyük kurultayı toplamalıdır." diye konuştu. "Milliyetçi Hareket'in iktidara talip olmayan bu görüntüsü yüreğimi yakıyor." diye konuşan Aktaş, "Milliyetçi Hareket, Türk milletinin umut ışığı olan partidir. Unutulmasın ki kendi içinde umut taşımayanlar ülkemize ve milletimize umut ışığı olamazlar" ifadelerini kullandı.

'GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİNİN HEYECANI YOK'

MHP Genel Merkezi'nde yöneticilerin, heyecanı olmayan, umutları tükenmiş, ne kendilerine, ne de harekete umut veremediklerini dile getiren Aktaş, "Her bir genel başkan yardımcısının görevleri tamamen tabeladan ibarettir. Araştırma geliştirme, mesleki kurumlarla iletişim yok. Rahatlarını bozmamak için 'Sus ve sadece dinleyici ol' ilkesini benimsemişler. Genel merkezin tüm imkanları emirlerinde. Danışmanlar, sekreterler, yemekler, kahveler, çaylar... Onlara göre bu hizmetlerden faydalanmanın yolu susmaktan ve hiçbir şeye karışmamaktan geçer." açıklamasında bulundu.

Ülkücü hareket mensuplarının birçok ilde milletvekili adaylarından rahatsız olduğunu söyleyen Aktaş şöyle devam etti: "Adayı nasıl belirlediler; hangi kriterler esas alındı ve hangi özelliklere göre belirlendi. Bunları bir türlü açıklamazlar. Bu genel merkez anlayışına göre hiçbir milliyetçi, ülkücü hareket mensubunun fikrinin önemi yoktur. 'Bizler kapalı kapılar ardında adayları belirledik. Sizler de oy vereceksiniz. Buna mecbursunuz' diyerek milliyetçi ülkücü hareketin mensuplarını bir kul ve maraba gözüyle görüyorlar. Aday belirlerken fikirlerimizi sormazlar, düşüncelerimize itibar etmezler ve kendilerine uygun adayı belirlerler. Bizlerin düşünceleri önemli değildir onlar için. 'Biz adayları doğru da belirleriz yanlış da belirleriz. Siz oy vermek zorundasınız' anlayışı içindeler. Küçük olsun benim olsun anlayışı olan bir genel merkez anlayışına sahibiz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde aday belirleme komisyon üyesi olan Şefkat Çetin, Oktay Öztürk, Semih Yalçın ve Mevlüt Karakaya'ya soruyorum: Kars adayını hangi kritere göre belirlediniz? Belirlediğiniz aday 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde CHP den Kars aday adayı olmuştur. Çok merak ediyoruz. Bilmediğimiz özellikleri mi vardı? Vardı ise bu özellikleri lütfen açıklayın. Bunun hesabını vermek zorundasınız."
CİHAN
<< Önceki Haber Eski MHP İl Başkanı: Ülkücüleri, kul ve maraba gözüyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER