Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi'nin yapımı yeniden ihaleye çıktı


Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından BEBKA'nın desteğiyle yapımı projelendirilen Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesinde, ihale süreci tekrar başladı. İlk ihalesi ocak ayında yapılan ve rekabet koşulları oluşmadığı için ETO yönetimi tarafından iptal edilen proje için, ikinci ihale paketi yayınlandı. Projede Eskişehirli müteahhitlerin imzasının olması planlanıyor.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yeni ihalede rekabet avantajının Eskişehir'de olduğunu söyledi. Başkan Güler, "Yürütmekte olduğumuz fuar ve kongre merkezi projesi, Eskişehirli tüccar ve sanayicilerin geleceğine hizmet edecek bir çalışmadır. Odamızın yıllardır sürdürdüğü bir emeğin ürünüdür. Ne mutlu ki bu projeyi gerçekleştirmek bize nasip olacak. Projenin ilk ihalesini piyasa koşullarını yansıtmaması nedeniyle ve Eskişehirli firmaların rekabet edebilmesi için iptal etmiştik. Bu ihale koşulları sayesinde rekabet avantajı Eskişehir'de olacak." dedi.

İlk ihaledeki şartları, Eskişehirli müteahhitlerin rekabet avantajı elde edeceği şekilde güncellediklerini vurgulayan Güler, ihaleyi Kalkınma Bakanlığı kuralları dahilinde yapmanın bir mevzuat zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Güler, "Ümit ediyorum Eskişehir'in imzasını, Eskişehirliler atacaklar." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi'nin yapımı yeniden ihaleye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER