"Fail yabancı uyruklu DEAŞ mensubu, ölenlerin tümü yabancı uyruklu"


Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin tümünün yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Bu saldırı uluslararası infial olması bağlamında da özellikle böyle bir yer seçilmiş olabilir. Saldırının failinin yabancı uyruklu bir DEAŞ mensubu olduğunu şu anda biliyoruz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri temsilcilerini Çankaya Köşk'ünde kabul etti. Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Dikilitaş çevresinde sabah saatlerine patlama meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, terör olaylarından en fazla zarar görmüş bir millet olarak her zaman teröre karşı müteyakkız olduklarını kaydetti. Davutoğlu, "Nereden gelirse gelsin, hangi gerekçeyi kullanırsa kullansın, hangi etnik ya da dini arka plana sahip olursa olsun terörü yapan herkes insanlık suçu işlemiştir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin şimdiye kadar PKK, DEAŞ, DHKPC hangi türden olursa olsun açık ilkeli bir tavır sergilediğini aktaran Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yakın dönemde özellikle Suriye'deki istikrarsızlık, Irak'ta yaşanan bazı iç gerilimler dolayısıyla ortaya çıkan boşluktan da istifa eden DEAŞ terör örgütünün dünyanın her yerinde ve ülkemizde yaptığı saldırılarla bu insanlık suçlarının en acımasız örnekleri arasındadır. Ankara, Suruç saldırısında canlarımızı kaybetmiştik. Paris'te Charlie Hebdo olayında da olduğu gibi dayanışmamızı her zaman gösterdik. "

"HAYATINI KAYBEDENLERİN TÜMÜ YABANCI UYRUKLU"

Bugün gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin tümünün yabancı uyruklu olduğunu ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yaralılar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da var. Bu misafirlerimizi bizim için aziz ve değerliydi. Onlar Türkiye'yi tanımak için gelmişlerdi. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi ifade ediyorum. Hayatını kaybeden Alman vatandaşlar için biraz önce Sayın Merkel ile de görüştüm." diye konuştu.

"SALDIRININ FAİLİNİN YABANCI UYRUKLU BİR DEAŞ MENSUBU OLDUĞUNU ŞU ANDA BİLİYORUZ"

Terör saldırılarının çok kültürlü yapısını ve demokratik ortamını hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bu saldırı sadece oradaki uluslararası infial olması bağlamında da özellikle böyle bir yer seçilmiş olabilir. Sadece onları hedef almadı, bütün Türkiye'yi hedef aldı. Saldırının failinin yabancı uyruklu bir DEAŞ mensubu olduğunu şu anda biliyoruz. Saldırıyı bu anlamda gerçekleştiren DEAŞ terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadeleyi de bundan sonra aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu terör örgütü, terörü gerçekleştiren failin bütün ilişkileri ortaya çıkarılacak."

"ULUSLARARASI TERÖRİZME KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM"

Bütün insanlığa çağrıda bulunan Ahmet Davutoğlu, "Küresel bir dayanışma içinde olmak mecburiyetindeyiz. Paris'te yapılan saldırıda omuz omuza durmuşsak İstanbul ve Ankara'da da omuz omuza olalım. Terörü hiçbir şekilde şu veya bu dinle irtibatlandırmadan bütün terör örgütlerinin insanlık düşmanı olduğu gerçeğini hep beraber haykıralım. Uluslararası terörizme karşı birlikte mücadele edelim. Bugün karşı karşıya kaldığımız terörün en önemli kaynaklarından birisi Suriye'deki iç gerilim ve ortaya çıkan güvenlik boşluğudur. Sınırımızda DEAŞ unsurları temizleninceye kadar ve DEAŞ'ın Türkiye'ye tehdit teşkil etmesinin önüne geçilinceye kadar Türkiye hem ulusal olarak hem de koalisyon unsurlarıyla birlikte mücadelesine devam edecektir." dedi.

Suriye mültecilerin bu tür terör olaylarından muzdarip olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca Türkiye içinde de bütün vatandaşlarımızın bu terör olayları karşısında milli birliğimizi koruma, hep beraber etnik, dini, mezhep gözetmeksizin insanlığın en kutsal hakkı olan yaşama konusunda çalışma çağrısında bulunuyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber "Fail yabancı uyruklu DEAŞ mensubu, ölenlerin tümü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER