Fatih Üniversitesi'nden kayyım açıklaması

Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kayyım atanan Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı yazılı bir açıklama yaparak kararın yok hükmünde olduğunu duyurdu. Fatih Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da açıklama yapıldı.

Fatih Üniversitesi'nden kayyım açıklaması

Büyükçekmece 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, bünyesinde Fatih Üniversitesi'ni de bulunduran Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı'na 3 kişilik kayyım heyeti atandı. Karar sonrası Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından yapılan açıklamada kararın vakıfla ilgili olduğu, Fatih Üniversitesi'ne kayyım atanmadığı bildirildi.

İşte Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından yapılan o açıklama:

Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfına toplamda 211.688 TL bağışta bulunacağını taahhüt eden 2 bağışçının ödeme yapamamasından dolayı vakfın zarara uğratıldığı gerekçesiyle Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesince kayyım atama kararı alınmıştır. Vakfımızın senedinde yönetim organı olarak Yönetim Kurulu değil Mütevelli Heyet bulunmaktadır. Hukuken var olmayan yönetim kuruluna kayyım atanmıştır. Böyle bir karar, Anayasa başta olmak üzere vakıf mevzuatına, hukuka ve mantığa açıkça aykırı olup yok hükmündedir. Hukuka ve akla aykırı bu karara karşı tüm hukuki yollara başvurulacaktır.

Kamuoyunda terör örgütü soruşturması kapsamında vakfa kayyım atandığına dair gerçek dışı haberler yer almaktadır. Vakfımızın hiçbir terör örgütü ve illegal yapılanmalarla bağlantısı olmayıp şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Milletimize ve tüm insanlığa yararlı işler yapmaya, Anayasa ve kanunlara bağlı kalmaya ve evrensel ilkeleri savunmaya devam edecektir.
Söz konusu kayyım atama kararı, tamamen Vakfımız ile ilgili olup Fatih Üniversitesi’ne kayyım atama kararı söz konusu değildir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek, hukuka ve tarihe not düşmek adına bu açıklamayı yapıyoruz.

Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı adına,

Av. Cemal ÖZTÜRK

* * *

BİR AÇIKLAMA DA FATİH ÜNİVERSİTESİ'NDEN

Kayyım haberleri üzerine Fatih Üniversitesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada üniversitemize kayyım atandığına dair çıkan haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur.

Söz konusu kayyım atanması kararı Üniversitemizin bağlı bulunduğu Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı’na yapılmış olup, bağış taahhüdünde bulunan iki kişinin mali durumlarındaki kötüleşme nedeniyle, bağış taahhüdünden vazgeçmeleri sonucu vakıf yönetim organının vakfı zarara uğrattığı gerekçesine dayanmaktadır.

Üniversitemiz 20 yıldan bu yana 124 farklı ülkeden 15 bini aşkın öğrencisi ve dünya çapında bilimsel birçok projesiyle eğitim öğretime devam etmektedir. Engellenmezse ulusal ve uluslararası alandaki başarılı akademik çalışmalarına ve insanlığa hizmet etmeye devam edecektir.

Kamuoyuna Duyurulur
Fatih Üniversitesi Rektörlüğü
<< Önceki Haber Fatih Üniversitesi'nden kayyım açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER