Savcıdan avukata skandal sözler

Selam Tevhid soruşturması gerekçesiyle tutuklanan polislerin duruşmasına savcı bir skandala imza attı. Savcı Çalışkan, mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerde görevli polise, teknik takip sırasında amirinin ne hissettiğini sordu. Soruya itiraz eden avukata “Sen kimsin? Hadi lan yürü git” diye çıkıştı.

Savcıdan avukata skandal sözler

Terör örgütü Selam Tevhid Kudüs Ordusu ile ilgili soruşturmayı yürüten uzman emniyet mensupları ile İran ajanları ile ilgili yazdığı 6 makale nedeniyle tutuklanan gazeteci Gültekin Avcı'nın aralarında olduğu 22'si tutuklu 88 sanığın yargılanmasına devam edildi. Gizli yapılan 17. duruşmada dinleme görevi yapan polis memurlarının savunması alındı.

SORUYA İTİRAZ ETTİ

Polislerin yargılandığı bir çok davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atandığı günden bu yana şüphelilere sorduğu sorular ve kaba ifadeleri nedeniyle tepki toplayan Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan yine bir skandala imza attı. Savcı Çalışkan, mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerde görevli polise teknik takip sırasında kendisinin ve amirinin ne hissettiğini sordu. Bu soruya itiraz eden avukat Ömer Kavili, savcının çapraz sorgu usulüne aykırı ifadeler kullandığını, somut sorular yöneltmesi gerektiğini söyledi. Savcı Çalışkan bunun üzerine avukat Kavili'ye “Sen kimsin? Hadi lan yürü git” demesi avukatları şoke etti. Kavili bunun üzerine savcıya sözlerini iade ettiğini söyledi. Duruşmada Savcı Evliya Çalışkan, ifade veren polis memuru İsa Ardıç'a çalıştığı dönemde devlet hiyerarşisi dışında başka bir yapı fark edip etmediğini sordu. 

SAVCI DELİL GÖSTEREMEDİ

Polis memuru ise “Böyle bir şey yok. Ben görmedim, delil varsa ortaya koyun” dedi. Savcı polis memuruna cevap veremedi. Mahkeme Başkanının sorusu üzerine ise polis memuru dinlemelerin TİB üzerinden ve mahkeme kararları ile yapıldığını hatırlattı.

SAVCININ YAPTIĞI MUTLAK BOZMA NEDENİ

Polisin savunmasının ardından avukat Ömer Kavili yeniden söz alarak mahkeme heyetinden önce savcının çapraz sorgu yapmasına karşı çıktı. Usule aykırı olan bu durumun Yargıtay'da mutlak bozma sebebi olduğunu belirtti. Kavili, “Artık muhakeme aşamasındayız savcı kendisine yakışanı yaptı siz de heyet olarak savcının hakaretlerini köşenizde izlediniz. 

TAHLİYE TALEP ETTİLER


Savcı iddianame dışında sanığa iç dünyasına ilişkin sorular yöneltti, değer yargılarını sordu. Bu faşizm anlayışıdır. Siz Türk milleti adına yargılama yapıyorsunuz. Bakmayın siz birilerinin oğlan bizim kız bizim yargı da bizim diyerek sizi töhmet altında bırakmasına. Tarafsız olun” diye konuştu.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Savcıdan avukata skandal sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER