Fidye için kaçırılan çocuk kurtarıldı


Diyarbakır'da fidye için kaçırılan bir çocuk, düzenlenen operasyon sonucu kurtarıldı. Olayla ilgili 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "10.01.2016 günü saat 15.30 sıralarında ilimiz Kayapınar ilçesi Gaziler Mahallesi civarında, küçük yaşta bir çocuğa karşı yağma, hürriyetinden yoksun kılma ve fidye isteme suçlarının gerçekleştirildiği bilgisi alınmış ve konu ile ilgili olarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce çalışmalar başlatılmıştır.

Yapılan araştırmalar sonucu mağdurun 10.01.2016 günü öğle saatlerinde kaçırıldığı ve kaçıran şahısların fidye olarak 1 milyon 500 bin TL para talep ettikleri anlaşılmış, bunun üzerine çocuğun kaçırıldığı bölgede yapılan detaylı çalışmalar neticesinde mağdurun tutulduğu yer tespit edilmiştir. 10.01.2015 günü saat 18.00 sıralarında Diyarbakır-Elazığ kara yolu üzerinde bulunan bir iş yerinde yapılan aramalarda, kaçırılan küçük yaştaki çocuk elleri plastik kelepçe ile bağlı ve yüzü siyah renkli maske ile kapatılmış bir şekilde bulunmuştur.

Yapılan operasyon sonucu toplam 4 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar, Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanmasının akabinde adli makamlarda intikal ettirilmiş ve şahıslardan 3'ü tutuklanmıştır. Halkın huzurunu ve asayişini bozmaya çalışan şahıslara yönelik olarak verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."
Fidye-icin-kacirilan-cocuk-kurtarildi-1983075.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Fidye için kaçırılan çocuk kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER