FIFA'nın men ettiği 2 isim ilk kez konuştu

FIFA Etik Komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8 yıl futboldan men cezası verdi. Cezayı öğrendikten sonra Michel Platini ve Sepp Blatter, açıklamalarda bulundu.

FIFA'nın men ettiği 2 isim ilk kez konuştu

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA Etik Komitesi'nin 8 yıllık futboldan men cezası vermesini 'katıksız maskaralık' diye nitelendirdi. İsviçre televizyonuna konuşan Blatter ise  "Bitmiş bir insan değilim." dedi. 


PLATİNİ: KATIKSIZ MASKARALIK
UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA Etik Komitesi'nin 8 yıllık futboldan men cezası vermesini 'katıksız maskaralık' diye nitelendirdi. Platini, kararı temyiz edeceğini duyurdu.

Kendisi gibi 8 yıllık ceza alan FIFA Başkanı Sepp Blatter'in ardından bu göreve gelebilecek en güçlü adaylar arasında gösterilen Platini, "Karar sürpriz olmadı. Meşruiyetten yoksun kurullar tarafından adım lekelenmeye çalışılıyor." açıklamasını yaptı.

Platini, konuyu Spor Tahkim Mahkemesi ve diğer mahkemelere taşıyan Platini, "Sonuna kadar savaşacağım." dedi.

BLATTER: BİTMİŞ BİR İNSAN DEĞİLİM

"40 senedir futbola hizmet etmiş biri olarak şuçlu konuma düştüğüm için çok üzgünüm." diyen Blatter, "Kendim için, FIFA çalışanları için üzgünüm. Medya cezamı benden önce öğrendi. Bütün bunlar bana nasıl yapılıyor anlamıyorum. Sunduğumuz delillerle etik komitesini ikna ettiğimizi düşünüyordum. Yapılanlar hiç insanca bir tutum değil. Platini'yle aramızda centilmence bir anlaşma vardı. Ve bütün anlaşmalar yazılı yapıldı. Bana ve Platini'ye yalancı diyorlar. Bizim ne söylediğimizi önemsemiyorlar bu nedenle avukatımla ben mücadelemizi sürdüreceğiz. İlk olarak CAS'a gideceğiz. Ben bir İsviçre vatandaşıyım ve ülke yasalarına göre 8 yıl men edemezsiniz. Kendim ve FIFA için mücadele etmeye devam edeceğim. Ben bitmiş bir insan değilim." şeklinde konuştu. 

FIFA Etik Kurulu'nun FIFA başkanı hakkında böyle bir karar veremeyeceğini de savunan Blatter, hem FIFA'ya hem de Spor Tahkim Mahkemesi ve İsviçre mahkemelerine başvuracağını ifade etti.
<< Önceki Haber FIFA'nın men ettiği 2 isim ilk kez konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER