Filenin Sultanları adını finale yazdırdı!

CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İtalya'yı final setiyle 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı final biletini kaptı. 8'de 8 yapan Filenin Sultanları altın madalya için son maçına çıkacak.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre 2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya ile karşı karşıya geldi. Şampiyona da adını finale yazdırmak ve altın madalyayı kazanmak isteyen A Milli Takım, güçlü rakibi İtalya’yı final setinde devirdi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynan maçta milliler 3-2 kazanarak adını finale yazdırdı.

İlk seti 18-25 kaybeden Filenin Sultanları, ikinci seti 25-23 önde kapatarak seriyi eşitledi. İtalyanlar üçüncü sette 15-25 kazandı ve durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sette müthiş bir geri dönüşe imza atan milliler 25-22 kazanarak setlerde durumu 2-2 yaptı. Final setinde müthiş bir oyun ortaya koyan ay yıldızlılar 15-6 kazanarak finale uzandı.

Şampiyonluk isteyen Filenin Sultanları harika bir geri dönüşe imza attığı mücadelenin sonunda hem Türkiye’ye hem de salondaki izleyicilere müthiş bir sevinç yaşattı.


7’DE 7 YAPARAK GELDİK

Almanya’da oynadığı C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran “Filenin Sultanları”, bu turda ise ev sahibi Belçika’yı yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Şampiyonanın çeyrek final mücadelesinde Polonya’yı da set vermeden mağlup eden ve 7’de 7 yapan milli takım, 9 maçlık şampiyonluk serisinin 8’inci maçında yarı finalde İtalya’ya rakip oldu.

Organizasyonda 3 Eylül Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarına Brüksel ev sahipliği yapıyor.

ÖNCEKİ 2 MAÇTA YENMİŞTİK

Sonuncusu 2021’de olmak üzere tarihinde 3 kez Avrupa şampiyonu olan İtalya, yarı finale set dahi vermeden 7 maçını da kazanarak geldi. İtalya, grup maçlarının yanı sıra son 16’da İspanya’yı, çeyrek finalde ise Fransa’yı 3-0’la geçti.

Türkiye, bu yıl FIVB Milletler Ligi’nde iki kez karşılaştığı İtalya’yı iki maçta da set vermeden 3-0’lık skorlarla mağlup etmişti.

Filenin Sultanları, bugün TSİ 21.30’da oynanacak Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle 3 Eylül Pazar günü final maçında karşılaşacak.
<< Önceki Haber Filenin Sultanları adını finale yazdırdı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER