Formula 1'in 2016 sezonu ikinci Grand Prix'si Bahreyn'de


Hafta sonunda yapılacak olan Formula 1 sezonunun ikinci yarışı Bahreyn Grand Prix'sinin tüm hazırlıklar tamamlandı.

Alacakaranlıkta, pist ışıklarının altında başlayıp, pist ışıklarının altında devam etmesiyle bilinen Bahreyn Grand Prix'sinde start saatinin 18.00 olması nedeniyle yarışın ilerleyen bölümlerinde pist sıcaklığı keskin bir düşüş gösteriyor.

Granit bazlı asfaltın sert ve aşındırıcı etkisi de lastiklerdeki yıpranmayı artırıyor. Ayrıca, çevredeki çölden pist yüzeyine sık sık kum savrulması yol tutuşunu da olumsuz yönde etkiliyor.

Formula 1'in 2015 yılında Bahreyn'de koşulan ayağında, yumuşak lastikle başlayıp, 2 pit stop yaparak, önce 15. turda yumuşak, 33. turda da orta lastik kullanan Hamilton, damalı bayrağı ilk gören pilot olmuştu.

Geçen yılın en iyi alternatif stratejisini ise yine yumuşakla başlayıp, 2 pit stop yaparak, 17. turda ortayla, 40. turda ise yumuşakla değiştiren Raikkonen yapmıştı.

Otomobillerin bir kısmının 2, bir kısmının ise 3 pit stop yaptığı 2015 Bahreyn Grand Prix'sinde 5'inci olan Vettel, program dışında 3 pit stop yapmak zorunda kalmış ve son pit stopunda aracın ön kısmını değiştirmiş ve yeni lastikler takmıştı.

Bahreyn Grand Prix'sinin yarış devam ederken sıcaklık değişikliklerinin çok fazla olduğu bir pist olması nedeniyle lastik davranışlarını etkilediğine dikkat çeken Pirelli Motor Sporları Direktörü Paul Hembrey, yaptığı açıklamada, "Bu da farklı bir dizi zorlukları ve parametreleri beraberinde getirecek. Avustralya'dan kimin en fazla şey öğrenerek çıktığını ve böylece yeni bir durumdan en iyi şekilde avantaj elde etmeyi başarabileceğini görmek ilginç olacak. Takımlar oldukça farklı tercihler yapıyorlar ve bu da yarışın sonucunda anahtar rolü oynayacak." dedi.

Bu arada Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'sinde ciddi bir kaza geçiren Fernando Alonso, hafta sonu yapılacak Bahreyn Grand Prix'sinde yer alamayacak.

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'i, 1-3 Nisan tarihleri arasında yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Formula 1'in 2016 sezonu ikinci Grand Prix'si Bahreyn'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER