Fransız medyası: Salih Dursun sinirlenmekte haklı


Galatasaray-Trabzonspor maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'in kırmızı kartını alarak hakeme gösteren bordo mavili futbolcu Salih Dursun'un bu hareketi Fransa'da da geniş yankı buldu.

Fransız takımlarının Avrupa maçlarını da yayınlanan Fransa'nın ilk şifreli kanalı Canal+'ün internet sitesinde yer alan haberde, Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig maçında komik bir sahnenin yaşandığına dikkat çekildi. Hakemin kırmızı kartını elinden alarak hakeme gösteren Salih Dursun'un sinirlenmekte haklı nedenleri olduğu kaydedildi.

Fransız televizyonu, Trabzonspor'un 11 kişiye karşı 9 kişiyle mücadele edip beraberliği korumaya çalışırken, hakemin Galasaray lehine penaltı çalması ve Salih Dursun ile birlikte iki kişiyi oyundan atmasının sinirleri gerdiğine değinildi. Haberde, 7 kişiye karşı mücadele eden Galatasaray'da, penaltıyı kullanan Selçuk İnan'ın da rakip takıma acımadığı ve 7 kişilik Trabzonspor karşısında takımına galibiyeti getiren penaltı golünü kaydettiği duyuruldu.

Fransız haftalık haber dergisi L'Express'in internet sitesinde yer alan haberde, 'Türk futbolcu hakeme kırmızı kart gösterdi' başlığı kullanıldı. Haberde, gergin geçen Galatasaray-Trabzonspor arasındaki maçta bir futbolcunun hakemin kırmızı kartını alıp sembolik olarak ona gösterdiğini yazdı. L'Express, protesto amaçlı hakeme kırmızı kart gösteren Salih Dursun'un da bu hareketinden sonra oyundan atıldığını aktardı.

RTL radyosu ise Trabzonsporlu bir futbolcunun hakemi oyundan attığını duyurdu. Fransız radyosu, Salih Dursun'un hakemin Trabzonspor aleyhine verdiği kararlar sonrası hakemin kırmızı kartını alarak hakeme gösterdiğini kaydetti. RTL, Dursun'un bu hareketi sonrası kırmızı kart gördüğünü hatırlattı. Haberde, Salih Dursun'un tek kırmızı kart gören oyuncu olmadığı da vurgulanırken, Dursun ile birlikte bordo mavili ekipten 3 futbolcunun daha kırmızı kart gördüğü, Trabzonspor'un karşılaşmayı 7 futbolcu ile tamamladığı aktarıldı. RTL Radyosu, 24 yaşındaki Salih Dursun'un Galatasaray tarafından Trabzonspor'a kiralandığına da dikkat çekti.

Metronews gazetesi ise her zaman olduğu gibi stresli geçen Galatasaray-Trabzonspor arasındaki maçta hakemin karşılaşmanın kontrolünü kırmızı kartlarla almaya çalıştığına dikkat çekildi. Hakemin bu kararının da Trabzonspor'un defans oyuncusu Salih Dursun'u çileden çıkardığına değinildi.

Gazete, Galatasaray lehine verilen penaltıdan sonra takım arkadaşının oyundan atılmasına sinirlenen Dursun'un hakemin kırmızı kartını alarak hakemi oyundan attığını duyurdu. Metronews,Trabzonspor'un tartışmalı bir penaltıyla mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldığını da aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fransız medyası: Salih Dursun sinirlenmekte haklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER