Fuarda en yoğun ilgiyi lüks traktörler ve topraksız tarım standları gördü

Fuarda en yoğun ilgiyi lüks traktörler ve topraksız tarım standları gördü

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan 'Samsun Tarım Fuarı'nda en yoğun ilgiyi topraksız tarım ile fiyatı lüks araçlarla yarışan traktörlerin bulunduğu stantlar gördü.

Artık isteyen herkesin topraksız tarım ile evinin balkonunda, otoparkında, bahçesinde, terasında sebze ve meyve yetiştirebileceğini kaydeden Makine Mühendisi Hakan Çiçek, "Samsun genelinde 4 yıldır bu iş üzerine üretim yapıyoruz. Modern ve gelecek vaat eden bir sistem. Yorulmuş topraklarımızda ürün kalitesi günden güne düşmekte. Bu sistem sayesinde toprakta gereken iş gücü, işleme masrafları, yabancı otlarla ve çeşitli hastalıklarla mücadele ortadan kalkıyor. Şu an başta marul olmak üzere ürettiğimiz sebzelerde hiçbir şekilde tarım ilacı, kimyasal ürünler kullanılmıyor. Ürünlerde solucan gübresinin damıtılmasıyla elde edilmiş bazı gübre çeşitlerini kullanıyoruz. Bir marul türünü dikiminden itibaren 25 günde satış durumuna getiriyoruz. Yetişmiş sebzeler sulu ve aroma açısından da oldukça lezzetli. Bir dönüm serada ortalama 45 ton domates hasadı sağlıyoruz. Bu sistemin distribütörlüğünü yapıyoruz. Yatırımcılara başından sonuna kadar eğitim noktasında yanlarında oluyoruz. Bu sistemle sadece sebze değil kesme çiçek türleri de yapılıyor. Salatalık, domates, marul ve çilek gibi ürünler Pazar payı çok yüksek ürünler olduğu için tercih ediyoruz. Bu sistemle verimsiz topraklarda veya topraksız alanlarda istediğimiz ürünü çok sağlıklı bir şekilde elde edebilirsiniz." diye konuştu.

Fuarda sergilenen New Holland marka 250 bin liralık traktör de hem özellikleri, hem de görünüşüyle vatandaşları kendisine hayran bıraktı. Fuara gelenlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği New Holland-T6 160 beygirlik traktörde her şey bilgisayarla kontrol ediliyor. Fiyatıyla lüks araçlarla yarışan traktörde otomatik vites, hız sabitleyici, klima, dijital ekran gibi özellikler bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Fuarda en yoğun ilgiyi lüks traktörler ve topraksız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER