Fuat Avni'nin gündeme getirdiği o toplantı deşifre oldu!

Geçtiğimiz hafta MEB tarafından Ankara’da toplanan müfettişlerin kurumlara giderek öğrenci kayıt listesi ve öğretmen sayısıyla ilgili tutanak tuttuğu ortaya çıktı.

Fuat Avni'nin gündeme getirdiği o toplantı deşifre oldu!

Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı, (MEB) özel eği­tim ku­rum­la­rı­nın yıl so­nu­na ka­dar de­net­len­me­si ta­li­ma­tı­nın ar­dın­dan 81 ilin maa­rif mü­fet­tiş­le­ri­ni geç­ti­ği­miz haf­ta An­ka­ra'da top­la­mıştı. Ba­zı özel okul ve ders­ha­ne­le­rin ka­pa­tıl­ma­sı için ça­lış­ma yap­ma­sı is­te­ni­len top­lan­tı son­ra­sı mü­fet­tiş­le­rin ha­re­ke­te geç­ti­ği or­ta­ya çık­tı.

PAK Eği­tim İş Sen­di­ka­sı Ge­nel Baş­ka­nı Ab­dul­lah Ka­yış­kı­ran, mü­fet­tiş­le­rin haf­ta ba­şın­dan iti­ba­ren ku­rum­lar­la il­gi­li tu­ta­nak tut­tu­ğu­nu di­le ge­tir­di. Ka­yış­kı­ran, “De­ne­tim­le­re hız ver­di­ler. Ge­lip tu­ta­nak tu­tu­yor­lar. 'Kurs ya­pa­maz­sı­nız, ders ve­re­mez­si­niz' di­yor­lar. Ders­ha­ne­ler ta­nı­yor­lar ama ça­lış­ma tak­vi­mi­ni ta­nı­mı­yor­lar. Öğ­ret­men ata­ma­la­rı­nı ka­bul et­mi­yor­lar. Ce­za­i iş­lem için ba­ha­ne arı­yor­lar. Man­tık­sız­lık­la kar­şı kar­şı­ya­yız” de­di.

ÖĞ­RET­MEN­LER DA­VA AÇI­YOR

Öğ­ret­men­le­rin bu ola­yı yar­gı­ya ta­şı­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Ka­yış­kı­ran, “Si­gor­ta­mı ödü­yo­rum, ora­da ça­lı­şı­yo­rum ama ders ver­me hak­kı­mı kul­la­na­mı­yo­rum di­ye­rek da­va açı­yor­lar” diye konuştu.

ZAMANLAMA ÇOK MANİDAR

Eği­tim-Sen Ge­nel Baş­ka­nı Ka­mu­ran Ka­ra­ca, mü­fet­tiş­le­rin he­men fa­ali­ye­te geç­me­si­nin ma­ni­dar ol­du­ğu­nu di­le ge­tir­di. Ka­ra­ca, “El­de bel­ge ya­zı­lı bir ta­li­mat ol­ma­dan bu ya­pı­la­maz. Ön­ce kim­le­rin okul­la­rı ka­pa­tı­la­cak onu mu be­lir­li­yor­lar. Ya­pı­lan hu­kuk­suz” dedi.

HUKUKA RAĞMEN 'KAÇAK' ISRARI

İl­ler­de de­ne­tim­le­re baş­lan­dı­ğı ve tu­ta­nak­la­rın mil­li eği­tim mü­dür­lük­le­ri­ne gön­de­ril­di­ği be­lir­til­di. Tu­ta­nak ör­nek­le­rin­de ise ku­rum­da­ki öğ­ren­ci, öğ­ret­men sa­yı­sı, ka­yıt lis­te­si ve ba­rın­ma fa­ali­yet­le­ri­nin tu­ta­nak­ta yer al­ma­sı dik­kat çek­ti.

Tüm bu ya­pı­lan­la­rın ba­ha­ne ol­du­ğu­nu be­lir­ten Ka­yış­kı­ran, ka­çak eği­tim dam­ga­sı vu­rul­mak is­ten­di­ği­ni kay­det­ti. Ka­yış­kı­ran, “İl mü­dür­lük­le­ri­ne tu­tu­lan bu tu­ta­nak­lar gön­de­ri­li­yor. Son­ra­sın­da ise bu­ra­da ka­çak eği­tim fa­ali­yet var di­ye iş­lem ya­pıl­mak is­te­ye­cek­ler. Res­men ba­ha­ne uy­dur­mak için yer tes­pi­ti ya­pı­lı­yor” dedi.

FATMA EREN - BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Fuat Avni'nin gündeme getirdiği o toplantı deşifre oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER