Gazeteci İpek Üzüm: Meslektaşlarımızın yaptığı tek suç habercilik


Tutuklu bulunan gazeteciler için Silivri Cezaevi'nde devam eden umut nöbetini Today's Zaman Gazetesi muhabiri İpek Üzüm devraldı. Özgür gazeteciliğin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Üzüm, "0'dan fazla tutuklu meslektaşımız var şu an cezaevinde ve yaptıkları tek suç habercilik. Ve biz habercilik için gazetecilerin tutuklanmasına, gözaltına alınmasına karşıyız." dedi.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan umut nöbetine Today's Zaman Gazetesi muhabiri İpek Üzüm devam etti. Gazetecilerin tutuklanmasına ve göz altına alınmasına karşı olduğunu ifade eden İpek, "30'dan fazla tutuklu meslektaşımız var şu an cezaevinde ve yaptıkları tek suç habercilik. Ve biz habercilik için gazetecilerin tutuklanmasına, gözaltına alınmasına karşıyız. Çünkü basının özgür olması gerekiyor, hele demokratik bir ülke diyorsak biz buraya, Türkiye'ye." diye konuştu.

Demokraside gazetecilerin önemine vurgu yapan gazeteci Üzüm, "Gazeteciler çok önemli, demokrasinin temel taşı. Özgür gazetecilik temel taşlarından bir tanesi ve bunun için gazetecilerin özgürce yayın yapmaları, haber yazmaları gerekiyor. Biz bu hakkı savunmak için bu umut nöbetinde bulunuyoruz. Tutuklu gazetecilerin hepsinin inşallah en kısa zamanda serbest bırakılmasını umut ediyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci İpek Üzüm: Meslektaşlarımızın yaptığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER