Gazeteciler terör propagandasından ifade verdi


Özgür Gündem, Demokratik Ulus gazetelerinin yönetici ve muhabirlerine 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapmasında adliyede ifade veren gazeteciler, yazı ve haberlerini basın ve düşünce özgürlüğü kapsamında yaptıklarını söyledi.

Terör ve örgütlü suçlar savcılığı Özgür Gündem, Demokratik Ulus ve Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) görevli çok sayıda gazeteciye soruşturma açtı. Çeşitli haber ve köşe yazılarından dolayı terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan gazeteciler adliyede ifade verdi.

Şüphelilerden Özgür Gündem Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, aynı zamanda bir avukat olarak en çok baskıya uğrayan gazetelerden biri olan Özgür Gündem'de görev almasının bir vefa borcu olduğunu kaydetti. Düşünce suçu diye bir suç kabul etmediğini ifade eden Keskin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) göre herkesin düşüncesini özgürce açıklayabileceğini belirtti. Türkiye'nin de bu sözleşmeyi kabul ettiğini hatırlattı.

Gazetenin diğer genel yayın yönetmeni Hüseyin Aykol, illegal bir örgütle işleri olamayacağını kaydetti. Cumhuriyet gazetesinin Cumhuriyet Halk Partisi ile eşleştirildiği gibi kendilerinin de Halkların Demokratik Partisi ile özdeşleştirilebileceklerini söyleyen Aykol, gazete içeriklerinde örgüt propagandası suçlamasını kabul etmedi.

Gazetenin yazarlarından Ayşe Batumlu Kaya, 'Artık bu doğrudan iyilikle kötülüğün mücadelesidir' başlıklı yazısında insan hayatına ve ölenlere eşit değer verilmesi gerektiğini belirttiğini anlattı. Bu yazısında herhangi bir örgütün değil iyi insan olmanın propagandasını yapmaya çalıştığını kaydetti.

Diğer gazeteciler de yaptıkları haber ve yazılarını basın ve düşünce özgürlüğü kapsamında yaptıklarını dile getirdi.

Haklarında soruşturma açılmasına tepki gösteren Eren Keskin, basına karşı terör savcısının soruşturma açmasının hukuki olmadığını söyledi. Keskin, açılmış olmak için açılan anlamsız bir soruşturma olduğunu kaydetti.

Soruşturmanın Özgür Gündem'den 19 kişi, Demokratik Ulus'tan 6 ve DİHA'dan da bir gazeteci hakkında açıldığı belirtildi.
Gazeteciler-teror-propagandasindan-ifade-verdi-1930624.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteciler terör propagandasından ifade verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER