Gazetecilere OHAL uygulaması

Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü gri pasaportla yurt dışına çıkacak gazetecilerin, 'basın kartı taşıyan bu gazetecinin yurt dışına çıkışında sakınca yoktur' yazı ile yurt dışına çıkışına izin verileceğini açıkladı .

Gazetecilere OHAL uygulaması

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, gazetecilerin yurt dışına çıkışlarıyla alakalı OHAL çerçevesinde aldığı yeni karar duyuruldu.

BYEGM'nin resmi internet sayfasında konuya ilişkin yapılan bilgilendirmeye göre, basın kartı sahibi basın mensuplarının yurt dışına çıkışlarında kolaylık sağlanması amacıyla, gri pasaport almalarının temini için Genel Müdürlük tarafından yurt dışı görev onayı düzenleniyor.

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 23 Temmuz'da konuya ilişkin yazısında, hizmet damgalı pasaport hamillerinin yurt dışına çıkışlarında, görevlendiren kamu kurumunca düzenlenecek olan "pasaport hamilinin yurt dışına çıkmasına mahsur olmadığına ilişkin bir yazının ibraz edilmesi halinde, çıkış işlemleri yapılacak.
Bu bağlamda, BYEGM tarafından adlarına yurt dışı görev onayı düzenlenerek hizmet damgalı pasaport alan basın kartı sahibi basın mensuplarının, yurt dışına seyahat planlamalarında Genel Müdürlüğe yazılı olarak başvurmak suretiyle, bu yazıyı talep etmeleri gerekiyor.

Basın mensuplarından gelen taleplere ilişkin yapılan değerlendirmeler neticesinde, durumu uygun görülenlere, 'yurt dışına çıkışlarına engel bulunmadığına dair bir yazı' düzenlenerek veriliyor.
<< Önceki Haber Gazetecilere OHAL uygulaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER