"Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak getirilen yasakları tanımıyoruz"



Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Dönem Sözcüsü Uğur Güç, Ankara'daki canlı bombalı terör eylemine getirilen yayın yasağını eleştirerek "Geçici saray hükümeti dün getirdiği yasaklarla sözlerimizi, kelimelerimizi, cümlelerimizi elimizden almak istiyor. Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak getirilen yasakları tanımıyoruz. Bu yasaklar bizim için yok hükmündedir. Barış için ölenlerimizin hatırasını, yayınlanan görüntüleri, fotoğrafları bu toplum unutmayacak. Ne kadar yasak getirirseniz getirin vicdanlarımız haykıracak." dedi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Ankara Tren Garı önünde sessiz yürüyüşle bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Olay yerine karanfiller bırakıldıktan sonra açıklamalarda bulunan GÖP Dönem Sözcüsü Uğur Güç, artık sözün bittiği yerde olunduğunu belirtti.

"Geçici saray hükümeti dün getirdiği yasaklarla sözlerimizi, kelimelerimizi, cümlelerimizi elimizden almak istiyor." diyen Güç, şöyle devam etti: "İstiyorlar ki bedenlerini barışa siper eden insanların nasıl katledildiğini konuşmayalım, dinlemeyelim, görmeyelim, yazmayalım. O kadar kör oldular ki Ankara'dan önce getirdikleri yasakların, bu hain saldırıya yol açtığını görmüyorlar. Bu yasakları çıkarmaya hiç kimsenin hakkı yok. Hele, hele geçici saray hükümetinin hiç yok. Özellikle toplumu derinden sarsan, tüm halkların kalbini kanatan bu melun saldırının faillerinin ortaya çıkartılması görevi meclisindir. Şu anda toplumun en yetkili kurumu Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bu sebeple biz gazeteci meslek örgütlerinin oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak getirilen yasakları tanımıyoruz. Bu yasaklar bizim için yok hükmündedir. 10 Ekim 2015 günü tam bu noktada Başkentimiz Ankara'nın ve tüm halklarımızın kalbinde, kalbimizde bombalar patlatıldı. Artık kaybettiklerimiz adına yaşamaktan utanır hale geldik. Teker, teker ölüyorduk zaten. Şimdi yüzer yüzer ölüyoruz. Barış için ölenlerimizin hatırasını, yayınlanan görüntüleri, fotoğrafları bu toplum unutmayacak. Ne kadar yasak getirirseniz getirin vicdanlarımız haykıracak. Burası 10 Ekim 2015 günü Ankara'da, Ankara Garı'nın önünde, barış diye haykırarak ölen 100 insanımızın katledildiği yer, sözün bittiği yer. Burası kanlı meydan."

Öte yandan bombalı saldırının gerçekleştirildiği Ankara Tren Garı önüne vatandaşların ziyaretleri de devam ediyor. Kimi vatandaşlar üzgün bakışlarla olay yerinde duran ayakkabıya ve fotoğraflara bakarken; kimi vatandaşlar ise cep telefonlarıyla fotoğraf çekiyor. Olay yerindeki trafik akışı normal seyrederken; araçlarda bulunan vatandaşlar da camlardan olay yerine bırakılan karanfillere bakıyor. CİHAN
<< Önceki Haber "Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak getirilen yasakları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER