Gazi Uyum Evleri yönetmeliği yürürlüğe girdi


Milli Savunma Bakanlığı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri Gazi Uyum Evleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Gazi uyum evleri ile bunlara bağlı birimlerin kuruluş, teşkilat ve kadroları Genelkurmay Başkanlığı'nca belirlenecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapmış veya halen görevli malul gaziler, vazife ve harp malulleri ile teröristle mücadele harekatında yaralanan ve hastalananların, doğal ortamla baş başa kalarak tedavi ve rehabilitasyonlarına katkıda bulunulması, boş zamanlarının değerlendirilmesi ve sakin bir ortam içerisinde hayata hazırlanarak sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulup işletilen gazi uyum evlerinde uygulanacak işletme, bakım, idare, tesislerden faydalanma, mali hususlar ve denetime ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi amaçlayan ilgili yönetmelik, Türk Silahlı Kuvvetleri gazi uyum evlerini ve bu tesislerden faydalanacak kişileri kapsıyor.

GAZİ UYUM EVLERİNDE SUNULACAK HİZMETLER

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kurulup işletilen gazi uyum evleri; gazi uyum evi hak sahiplerinin, doğal ortamla baş başa kalarak tedavi ve rehabilitasyonlarına katkıda bulunulması, boş zamanlarının değerlendirilmesi ve sakin bir ortam içerisinde hayata hazırlanarak sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, lokanta, piknik alanı, hayvanat bahçesi, hobi bahçesi, otel, sahil/plaj, su oyunları merkezi, spor alan ve tesisleri, çamaşır-ütü birimi, kütüphane, bireysel sosyal gelişim birimleri gibi birimler ile bu birimlerin işletilmesine yönelik kurulan diğer ünitelerin biri, birkaçı veya tamamından oluşuyor.

Gazi uyum evleri bünyesinde açılacak tesisler ile sunulacak hizmetler; tesis ve personel imkanları, görevli personel durumu ve hak sahiplerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yönetim kurulunun kararı ile belirlenecek. Gazi uyum evlerinin işletilmesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü araç ve diğer imkanlarından yararlanılabilecek.

YÖNETMELİKTE HÜKMÜ BULUNMAYAN HUSUSLARDA…

Yönetmelikte hüküm bulunmayan hususlarda; genel hususlara ilişkin, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu, 6/9/1961 tarihli ve 10899 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği ile Gazi uyum evleri bünyesinde bulunan sosyal hizmet sağlayan tesis ve teşkillere ilişkin, Türk Silahlı Kuvvetleri Ordu Evleri, Askeri Gazinolar, Kışla Gazinoları ve Vardiya Yatakhaneleri ile Eğitim Merkezleri Yönetmeliği hükümleri uygulanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazi Uyum Evleri yönetmeliği yürürlüğe girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER