"Gaziantep-Erbil arasındaki ilişkiler uzun yıllar sürmeli"


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "Gaziantep-Erbil arasında ilişkilerin uzun yıllar sürmesini istiyoruz. İki ülkenin geleceği için çalışıyoruz." dedi.

GTO, çeşitli sektörlerden işadamlarını Erbil İş Formu'nda buluşturdu. Başkan Bartık'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Erbil iş gezisine katılan firma yetkilileri, Iraklı işadamlarıyla ikili görüşme yaparak sektörlerini anlattı. Bu ülkeyle iş yapanların yanı sıra ilk kez ihracat planlayanların da katıldığı iş gezisinde, Irak pazarı hakkında çeşitli bilgiler de verildi.

GTO Başkanı Bartık, Erbil İş Formu öncesi düzenlenen törende, iki ülkenin geleceğe için çalıştıklarını söyledi. Gaziantep ve Erbil arasındaki ikili ilişkileri ticaretle pekiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı, şunları kaydetti: "Erbil'de kat edeceğimiz daha çok yol var. Özellikle inşaat alanında daha iyi olabiliriz. Bununla ilgili inşaatçılarımızın Erbil'i iyi analiz bekliyorum. Erbil özelinde Irak'ın yeniden inşasında aktif rol almamız lazım."

"UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLATILMASINI İSTİYORUZ"

Bartık, Gaziantep'in ihracatının önemli bir bölümünü Irak'a gerçekleştirdiğini belirterek, böylesi önemli bir pazara ulaşımın da hızlı olması gerektiğini ifade etti. Bu nedenle Gaziantep-Erbil arasında direkt uçuş olmasını istediklerini anlatan Bartık, uçuşlar için Türk yetkililerle görüşmelerinin sürdüğünü, aynı şekilde Irak tarafının da Erbil-Gaziantep arasında uçuş için harekete geçmesini beklediklerini vurguladı.

Bartık, GTO tarafından hizmete açılan Erbil Ticaret Ofisi'nin kısa süre içinde işadamlarının eli kolu olmayı başardığına ifade etti.

"OFİSİ DAHA ETKİN KULLANMALIYIZ"

Ofisin işadamları için önemli çalışmalara imza attığına dikktati çeken Bartık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ofisi daha etkin kullanalım. Ofis bir anlamda ticari ataşelik görevini de üstleniyor. İkili ilişkilerin iyi olmadığı ülkelerin ticareti istenilen seviyeye ulaşamaz. Gaziantep-Erbil arasında ilişkilerin uzun yıllar sürmesini istiyoruz. İki ülkenin geleceği için çalışıyoruz. Geçmişte atılan temellerle bu günlere geldik. Şimdi bizde iki ülkenin 20-30 yıl sonrası için mücadele ediyoruz."

GTO Yönetim Kurulu Başkanı, Erbilli işadamlarını Gaziantep'e davet ettiklerini vurgulayarak, "Gaziantep'i, Iraklı işadamlarına her yönüyle tanıtmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara el Hayat da iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da ileri seviyelerde olmasını ümit ettiklerini belirtti. GTO ve Erbil Ticaret Odasının işbirliğinde düzenlenen iş görüşmesinin meyvesini ilerleyen zamanlarda vereceğini anlatan Hayat, Gaziantepli işadamlarını Erbil'e yatırıma davet etti. CİHAN
<< Önceki Haber "Gaziantep-Erbil arasındaki ilişkiler uzun yıllar sürmeli" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER