Genç müzisyenler, otizmliler için sahne alıyor

Genç müzisyenler, otizmliler için sahne alıyor

Klasik müziğe kattıkları genç dokunuşla dünya çapında üne kavuşan Macondo Chamber Players (MCP), İlgi Otizm Derneği yararına, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen kokteyl ve yardım konseriyle Başkentlilerle buluşuyor.

Kolombiya Büyükelçiliği, Çankaya Belediyesi ve Sevda Cenap And Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen konser, MCP'nin Türkiye turnesi kapsamında yer alıyor. Konser ücretsiz, ancak salon girişinde alınan kuponlardan elde edilecek gelir, İlgi Otizm Derneği'ne yemek odası yapılması için harcanacak.

Etkinlik, 12 Aralık akşamı saat 18.45'deki kokteylle başlayacak. Macondo Chamber Players'ın kurucularından José Romero ve Carlos Vargas'ın yanı sıra Daniel Austrich, Raúl García ve Francisco Vila'nın sahne alacağı konser saat 20.00'da başlayacak. Konser programında Antonin Dvorak – Terzetto; Wolfganf Amadeus Mozart - Piano Quartet in E flat Major ve Johannes Brahms - Piano Quintet in F minor gibi klasik müzik tarihinin başyapıtları var.

MACONDO CHAMBER PLAYERS HAKKINDA

Macondo Chamber Players, tamamı genç müzisyenlerden oluşan ve temel hedefi klasik müziği genç nesillere tanıtıp sevdirmek olan uluslararası bir klasik müzik topluluğu. 2012'de kemancı Jose Romero ve pianist Carlos Vargas tarafından kurulan topluluk, o tarihten beri başta Latin Amerika olmak üzere dünyanın çeşitli köşelerinden genç müzisyenleri bünyesine katıyor. Verdiği konserler ve çıktığı turnelerle hem genç insanlara müzik öğretmeyi hem de uluslararası kültürel öğrenmeyi teşvik eden MCP, sosyal sorumluluk projelerine de katkı sunan bir müzik topluluğu.
CİHAN
<< Önceki Haber Genç müzisyenler, otizmliler için sahne alıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER