Girdikleri evde ev sahibini silah ve bıçakla tehdit edip soyguna devam ettiler


Bursa'da bir eve giren hırsızlar, karşılarına çıkan ev sahiplerine silah ve bıçak çekerek üst kata çıkardıktan sonra evi soymaya devam etti. Gündüz vakti gerçekleşen olayda evi soyan hırsızların ellerindeki bıçakla kaçmaları güvenlik kameralarına yansıdı.

Bursa'da akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı önceki gün saat 17.00 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Yavuzselim Mahallesi 11 Eylül Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Ramazan U.'ya ait 4 katlı eve arka bahçesinde bulunan üzüm salkımından tırmanıp içeri giren bir hırsız,
kapıyı açarak arkadaşlarının da girmesini sağladı.

Evde kimsenin olmadığını düşünen hırsızlar evin birinci katında soyguna başladı. Ancak o sırada üst kattaki evden sesleri duyan Ramazan U.'nun gelini Hanife U. ile diğer bayanlar aşağıya indi. Karşılarında ev sahiplerini gören hırsızlar ellerindeki silah ve bıçakla Hanife U.'yu ölümle tehdit etti. Hanife U. korkarak üst kata kaçınca hırsızlar soyguna devam etti. hırsızlar evden yaklaşık 10 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve bilgisayarı alarak kapıdan çıkıp kaçtı.

TÜKİYE'DE HIRSIZLIK SERBEST Mİ OLDU?

Evinin gündüz vakti soyulmasına isyan eden Ramazan U., "Gündüz öğle vakti çeteler evi basıyor, biri bu balkondan arkadan birinci kata üzüm salkım ağacından tırmanarak çıkıyor. Ardından inip evin kapısını aşağıda açıyor. Diğerleri ise merdivenden içeri giriyor. Birinci kata giriyorlar ve evi hallaç pamuğu gibi dağıtıyorlar. Sesi duyan bizim çocuklar ikinci kattan aşağı indiklerinde çetelerle karşılaşıyorlar. Bu defa onlara silah ve bıçak çekerek 'sizi öldürürüz diyerek püskürtüyorlar ve halen soyguna devam ediyorlar. Çocuklar ise korkarak üst kaça kaçıyorlar. Onlarda halen soyguna devam edip yaklaşık 10 bin liralık ziynet eşyası ve bilgisayarları çalıyorlar." dedi.

Eve girenlerin Arapça konuştuklarını anlatan Ramazan U. şöyle devam etti: "Bunlar Arapça konuşuyormuş Suriyeli olabilir. Biz bu Suriyelilere bağrımızı açtık. Bu ülkenin topraklarına geldiler. Serbest dolaşımları var, bir sürü hizmet var. Biz kendimiz bunlara kapı kapı gezip yardım topladık, halen yardım ediyoruz. Bunlar burada çete olsun diye mi besliyoruz. Bunlar Suriyeli ise şiddetle çıkarılması lazım."

Geleninin o anda üst katta kendi evinde olduğunu anlatan Ramazan U., "Sesler üzerine aşağı iniyorlar ve bunlarla karşılaşınca soyguncular silah ve bıçak çekerek bunların üzerine gelince bizimkiler korkarak yukarı kaçıyorlar. Yaklaşık 3-4 kişilermiş. Karşıda gözcüleri de varmış. Ben şimdi kime soruyorsam hepsi bana bizim evde soyuldu diyorlar. Memleketin göbeğinde soygun var. Ben şimdi adli makamlara soruyorum. Tamamda biz kendi kendimizi mi koruyacağız. Yoksa güvenlik güçleri mi koruyacak." şeklinde tepki gösterdi.

Hırsızların normal kapıdan çıkarak kaçtıklarını anlatan Ramazan U., "Gelinim bunların Arapça konuştuklarını söyledi, Polislere soruyorum diyor ki; 'bizimkiler de yapıp onların üstüne atıyor.' Bunlar ne olacak diye soruyoruz diyorlar ki; 'biz yakalayıp götürüyoruz adli makamlara, adli makamlarda bunları serbest bırakıyor.' Ben çok üzülüyorum. Gündüz öğle vakti insanlar silah ve bıçakla evlere girip gasp ediyorsa bu memleketin vah haline. Bu memlekete sahipsiz mi, birileri sormaz mı; 'Türkiye'de hırsızlık serbest mi oldu. Bunun cezai müeyyidesi yok mudur?'." şeklinde sordu.

Evin 4 yaşındaki kızı Beren U.'da çok korktuğunu belirterek, "Hırsızlar evime girdi. Kapıdan girdi. Bana bir şey demediler. Ben kızdım onlara. Onlara vurdum." şeklinde konuştu.

HIRSIZLARIN KAÇIŞI KAMERADA

Bu arada meydana gelen evden silah ve bıçaklı soyguna karışan zanlıların kaçış anları kameraya yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde evden çıkan 3 kişi kaçarak evden uzaklaşıyor. Kaçanlardan birinin de elinde bıçak olduğu gözleniyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Girdikleri evde ev sahibini silah ve bıçakla tehdit edip... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER