Göcek Tüneli'nde geçişler zamlandı, vatandaş kazan kaldırdı


2006 yılında hizmete giren ve Antalya ile Muğla'yı birbirine bağlayan kara yolu üzerindeki Göcek Tüneli'nde geçiş ücretleri yaklaşık yüzde 30 zamlandı. Zammın, tünelin ücretsiz olan ikizinin açılacağı dönemde yapılması dikkat çekti. Göcek tünelinden alınan ücretleri protesto etmek isteyen bazı Fethiyeliler eylem yapmaya hazırlanıyor.

Muğla-Antalya karayolu üzerinden geçişi sağlayan 960 metrelik Göcek Tüneli'nde araç geçiş ücretlerine 5 Ocak'tan geçerli olmak üzere zam yapıldı.

Yeni tarife ile daha önce 3,5 TL olan otomobil geçiş ücretleri 4,5 TL'ye yükseltildi. Yeni fiyat listesinde motosiklet geçiş ücretleri 1,5 TL'den 2 TL'ye, kamyonet ve kamyonların geçiş ücretleri ise 10 TL'den 13 TL'ye çıktı.

Tünelin işletmesini yapan Göcek Tüneli A.Ş. şirketi yaptığı açıklama ile yapılan zammı duyurdu. Fiyatlardaki artışın sözleşmenin kendilerine verdiği yetki ile yapıldığının belirtildiği açıklamada, geçiş ücretine tüketici fiyatlarındaki artış oranında zam yapıldığını belirtti.
Öte yandan Muğla ilinin Fethiye, Seydikemer ilçeleri ve Antalya'ya bağlayan tek yolu üzerinde bulunan Göcek Tüneli'nden ücretsiz olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Dalaman'a görev yapıp Fethiye'de oturan çok sayıda işçi, memur ve öğretmen her gün gidiş geliş için 9 TL para ödemek istemediklerini belirtiyor. Ayrıca yapılan zammı protesto için sosyal medya üzerinden biraraya gelen bazı Fethiyeliler Göcek tünelinde eylem yapacak. Pazar günü saat 14,00 ile 16.00 arasında tünel girişinde toplanacak olan eylemciler, tünel girişinde eylem yapacak. CİHAN
<< Önceki Haber Göcek Tüneli'nde geçişler zamlandı, vatandaş kazan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER