Gültekin Avcı'nın oğlu: Zulüm ile abat olunmaz en büyük diktalar bile sona ermiş


Köşe yazılarından dolayı tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan gazeteci yazar Gültekin Avcı, açık görüş gününde babası ve oğlu ile görüştü. Kendilerinde hüzün olmadığını dile getiren oğul İsmail Avcı, "Terörle mücadele etmiş, hırsız avcısı, terör avcısı korkmadan yılmadan yazan insanları dört duvar arasına koyup soğuk yemek vererek yıldıramazsınız. Zulüm ile abat olunmaz. Bu zulüm elbet bitecek en büyük diktalar bile sona ermiş." ifadelerini kullandı.

İsmail Avcı ve dedesi İsmail Avcı, Silivri Cezaevi'nde bulunan tutuklu gazeteci Gültekin Avcı'yı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basına konuşan İsmail Avcı, babası ve diğer bazı tutukluların neden içeri girdiklerini bildikleri için kendilerinde hüzün ve keder olmadığını dile getirdi. İlk açık görüş olması nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade eden İsmail Avcı, "Babamın dik duruşunu içeride de gördüm. Benim için hiç farkı olmadı. Gerek yetiştiriliş tarzımız, gerek görgümüz, gerek edebimiz, gerek ahlaki yapımız eğilip bükülmeye el vermeyen bir yapıdır." diye konuştu.

Bugünkü maruz kaldıkları zulümlerin amacının belli olduğuna işarete den Avcı, "Amaç, eğip bükmek, susturmak, yıldırmak, hizaya getirmek." dedi

'SOĞUK YEMEK VEREREK YILDIRAMAZSINIZ'

İçerideki infaz koşullarının bile insan haklarına aykırı olduğunu dile getiren Avcı, "Verilen yemekler soğuk her zaman ihtiyaçlarınızı elde edemeyebiliyorsunuz. Orada bile baskı devam ediyor. Gözaltı süresinden tutuklamaya kadar sürekli sizi yıldırmaya çalışıyorlar. Olsun içerideki diğer durumlar olsun. Terörle mücadele etmiş, hırsız avcısı, terör avcısı korkmadan yılmadan yazan insanları dört duvar arasına koyup soğuk yemek vererek yıldıramazsınız. Zulüm ile abat olunmaz. Bu zulüm elbet bitecek en büyük diktalar bile sona ermiş." ifadelerini kullandı.

İsmail Avcı, tutuklu babası ve diğer mağdurların tek kaygılarının, milletin ve ülkenin bekasının geleceği olduğunu sözlerine ekledi.

'OĞLUMUN BAŞI DİMDİK'

Gültekin Avcı'nın babası İsmail Avcı ise tutuklamadan sonra ilk defa görüştüğü oğlunun başı dimdik olduğunu söyledi. O da burada olmalıydı diyen baba Avcı, "Başı hiç eğilmedi zaten. İstediğimiz beklediğimiz gibi gördüğümüz için sevinçliyiz. Burada niçin yattığını biliyor. Birilerinin ayağına bastığı için, birilerinin seçime yakın bir zamanda rahatını kaçırdığı için, birilerinin foyalarını ortaya çıkarttığı için burada olduğunu biliyor. O seviniyor biz de seviniyoruz. Burada olmalıydı. Nice onun gibi arkadaşlar aynı durumdan buradalar. Niye benim oğlumun başı kelmi ki. O da burda olacaktı burda oldu. Son derece sevinçliyiz gururluyuz." diye konuştu.

'HER ŞEYİ ALLAH'A BIRAKTIK'

Gültekin Avcı'da hüzün havası olmadığını dile getiren baba İsmail Avcı, oğlunun görüşmede kendisine 'Baba ben burada olduğuma değil, nice arkadaşlar burada gayrı hakkin yattıkları için onlara üzülüyorum' dediğini aktardı. Baba Avcı, "Gültekin Bey sert yazılar yazar, sert eleştiriler yapar ama bir hayvana işkence yapılsa hüngür hüngür ağlar. Böyle bir duyguya sahiptir ama bu zayıflık değildir tabii ki. Allah var gam yok diyoruz. Bu manada her şeyi Allah'a bıraktık." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Gültekin Avcı'nın oğlu: Zulüm ile abat olunmaz en büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER