Gül'ün tepkisinin perde arkası ortaya çıktı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı sonrası Selahattin Demirtaş'ı arayarak başsağlığı mesajı iletmesine yönelik eleştirilere gösterdiği tepkinin perde arkasında ilginç ayrıntılar çıktı.

Gül'ün tepkisinin perde arkası ortaya çıktı

Gül, özellikle AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın sosyal medyada paylaştığı mesaja çok öfkelendi. Tayyar mesajında, “Ankara'daki bombalı eylemi önceden bilen iki kişi PKK'lı çıktı. Dünya Erdoğan'ı; Gül, katil devlet diyen Demirtaş'ı aradı. Reise sevgimiz arttı.” ifadelerini kullanmıştı. Yine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın bazı AKtroll hesaplardan da Gül'e ağır suçlamalar yöneltilmişti.

Parti içindeki kimi isimlerin de Gül'ün taziye mesajını ‘işgüzarlık' olarak nitelendirdiği, 11. Cumhurbaşkanı'nın da bu durumdan rahatsızlık duyduğu belirtildi. Geçtiğimiz akşam Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın Muharrem İftarı programına katılan Gül, “Bugün öyle ki ölülerimize başsağlığı dilediğimizde bunu bile garipseyen bir ortam ortaya çıkıyor. Bu ortam içerisinde nasıl beraber yaşayacaksınız, nasıl uzun süre herkes birbiriyle beraber olacak?” ifadeleriyle rahatsızlığını dile getirdi. Ardından da ekledi: “Şüphesiz ki bu kadar sinir, bu kadar gerginlik ve bu kadar herkesin adeta alarm üzerinde olması bir memlekete huzur getirmez. Bunlar kısa dönemler için yaşanabilir ama bu süreler uzun sürerse bunların büyük zararı olur.”

‘YENİ YETMELER'İN TUTUMLARINDAN DA RAHATSIZ

Abdullah Gül, bir taraftan Demirtaş'a ilettiği taziye mesajına gelen tepkilere cevap verirken, diğer taraftan da ülkenin içinde bulunduğu durumdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Parti kurucularından Bülent Arınç'ın ‘yeni yetmeler' olarak tanımladığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Gül'e hem açık hem örtülü sert mesajlar yollayan isimlerin, bu tutumlarının hâlâ devam ettiği kaydedildi. Gül'ün yakın çevresiyle ve kendisini ziyarete gelen partililerle yaptığı değerlendirmelerde, söz konusu isimlerden duyduğu rahatsızlığı saklamadığı öğrenildi.

Kaynak: Zaman
<< Önceki Haber Gül'ün tepkisinin perde arkası ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER