13 şehit olayında şok iddia!

Silvan saldırısında şok iddia: İHA’lar sadece saldırı günü uçmamış!

13 şehit olayında şok iddia!

  • 13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısının duruşması yapıldı.
  • Yüzbaşı Güni ifadesinde saldırı öncesini anlattı.
  • Güni, İHA faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.
  • İddiaya göre İHA'lar sadece saldırı günü uçmadı.

Silvan’da, 14 Temmuz 2011 tarihinde 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı olayla ilgili açılan davanın duruşması, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde devam etti. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan dönemin Silvan 4. Taktik Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Toprak, 4. Taktik Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Milbay Şahin, 1. Bölük Komutanı Mehmet Emin Karagöz ve 2. Bölük Komutanı Üsteğmen Necmettin Erdoğan katılmazken, şehit ailelerinden Beytullah Delimehmetoğlu ile sanık avukatı katıldı. İstihbarat şube müdürü olan Jandarma Yüzbaşı Ömer Güni’nin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından alınan ifadeleri okundu. 

Güni, ifadesinde, olaydan 3 gün önce Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı’na saldırı olduğunu belirterek, saldırı sonrası 7. Kolordu Komutanlığı’nın kendilerine operasyon bölge ve birliklerini bildirdiğini söyledi. Bunun üzerine plan çizimini yaptıklarını ve Kocaköy’e gittiklerini belirten Güni, “Taktik komuta amiri Yarbay Hakan Bıyık ve komutanların da katılımıyla 13 Temmuz 2011 tarihinde planlar tamamlandı ve jandarma bölge komutanına verildi. Bölge komutanı Jandarma Özel Harekât faaliyetlerinde bazı düzeltmeler yaptı. Silvan 4. Taktik Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Toprak, bölgenin hassas, kayalık ve iki bölüğe dar gelecek bir alan olduğunu bölge komutanına anlattı ve zayiat verilebileceğini söyledi. Bölge komutanı ise 7. Kolordu Komutanlığı’nın emri olduğunu ‘Bu seferlik iki bölükle yapılacağını, bir dahaki sefere bir bölükle planlanabileceğini’ belirterek talebi reddetti” dedi. 

Güni, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun odadan çıkmasından sonra Albay Toprak’ın herkesin duyacağı şekilde içinin rahat olmadığını ve başlarına bir şeyler gelebileceğini söylediğini dile getirdi. Tanık Güni, İHA faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. 12 Temmuz 2011 tarihinde Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı’na taciz ateşi açılması üzerine Jandarma Bölge Komutanlığı’nın saat 20.50’de İHA talebinde bulunduğunu, bu talebin 22.40 ile ertesi gün 13 Temmuz 2011 tarihinde 09.40 arasında karşılandığını kaydetti. Güni, İHA’nın uçuşunun, saldırının meydana geldiği 14 Temmuz 2011 tarihinde ise olaydan sonra 18.30’da başlayarak ertesi gün 08.30’a kadar sürdüğünü dile getirdi. Saldırı, öğleden sonra saat 14.30 civarında meydana gelmişti.
<< Önceki Haber 13 şehit olayında şok iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER