20 tonluk kaya kütlesi yola düştü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelanda kaya kütleleri yola düştü.

20 tonluk kaya kütlesi yola düştü

Yaklaşık 20 ton ağırlığında olduğu tahmin edilen kaya parçası iş makinası yardımıyla yoldan kaldırıldı. Ereğli' de akşam saatlerinde yağmur sonrası meydana gelen heyelanda, kaya parçaları Alaplı Ereğli karayoluna düştü. Yola dağılan irili ufaklı kaya parçalarının yanı sıra yaklaşık 20 ton ağırlığında olduğu tahmin edilen kaya parçasının araçların üzerine düşmemesi olası bir faciayı önledi. 

Kaya parçalarının düştüğü sırada yolda bulunan iki araç hasar gördü. Araçlardan bir tanesi çekici ile olay yerinden kaldırılırken, lastiği patlayan ikinci araç sürücüsü, lastiğini değiştirdikten sonra yoluna devam etti. 

Lastiğini değiştiren sürücü Ahmet Kabatepe, "Alaplı'dan geliyordum. Bütün kayalar aşağıya inmiş. 40 kilometre ile geliyordum. Arabanın altına gelen taştan dolayı lastik patlıyor. Sonra da durdum. Benden önce bir TIR vardı. O da zor kurtulmuş. İki dakika erken gelsem altında ben kalacaktım." dedi. 

Jandarma ve Alaplı Bölge trafik ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı karayolunda, Ereğli Belediyesine ait iş makinesi ile yola düşen kaya parçaları temizlendi. Yol kenarında dik duran ve tehlike arz eden büyük kaya kütlesi ise su kanalına alındı. Olaydan dolayı, bazı elektrik ve telefon telleri de koptu.

Yaklaşık yarım saat tek şeritten verilen ve temizleme sırasında trafiğe kapanan yol, çalışmanın tamamlanmasının ardından normale döndü. 

Su kanalına yatırılan kaya kütlesinin sabah Karayolları ekipleri tarafından kırılarak kaldırılacağı belirtildi.
<< Önceki Haber 20 tonluk kaya kütlesi yola düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER