2011'deki gibi oy getirecek proje bulundu

2011 seçimleri öncesinde Çılgın proje adıyla oy getiren Ulaştırma Bakanlığı veya TOKİ projeleri yeniden devrede. Dün açıklanan proje, Taraf'ın geçen hafta yaptığı haberini yeniden akıllara getirdi

2011'deki gibi oy getirecek proje bulundu

Dün Başbakan Davutoğlu, İstanbul için 3 katlı tünel projesini açıklamış, karayolu, metro gibi toplu taşıma araçlarını 3 katlı tünelle bağlayacaklarını duyurmuştu. Dünya metropolleri arasında metro bakımından en zayıf şehirlerden biri olarak gösterilen İstanbul'a yapılması planlanan deniz derinliği 110 metre, 3 katlı ve 6.5 km uzunluğundaki tünelin bugün başlansa bile yıllar inşaatın süreceği tahmin ediliyor. 

2004 yılında yapımına başlanan ve şu an sadece boğaz tüp geçişi bitirilebilen Marmaray projesinin inşaatının 11 yıldır devam ettiği göz önüne alındığında tünel projesinin seçimler öncesi açıklanan dev proje, Taraf Gazetesi'nin 20 Şubat 2015 tarihli haberini akıllara getirdi.

TARAF YAZMIŞTI: 2011 SEÇİMLERİNDEKİ GİBİ ÇILGIN PROJELER ARANIYOR

Haberde ''7 Haziran seçimlerinde iktidarını korumak isteyen AKP, 2011 seçimlerinde kullandığı “çılgın proje” kozunu yeniden masaya yatırdı. AKP’nin oylarını yüzde 49’a taşıyan çılgın projelerinin benzerlerinin, 7 Haziran seçimleri öncesinde de açıklanması planlanıyor. Bunun için bürokratlara, seçimlerde partinin oyunu arttırabilecek proje hazırlamaları konusunda talimat verildi. Bürokratlar şimdi, koltuklarını korumak veya seçimlerin ardından daha üst kademeye atanabilmek için, adeta proje seferberliği ilan etti. Bu aşamada, geçmişte açıklanan ancak fazla gündeme gelmeyen bazı dev projelerin de yeniden revize edilerek, yeniden kamuoyuna sunulması planlanıyor. Yani “az kullanılmış” seçim projeleri yeniden, paket haline getirilerek seçim vaadi olarak halka anlatılacak.'' deniyordu.

MALİYE’DE “OY GETİRECEK PROJE” TOPLANTISI İDDİASI

Taraf'ın haberi şu şekilde devam ediyordu:

''7 Haziran seçimleri için proje hazırlığı yürütülen kurumların başında ise Maliye Bakanlığı geliyor. Taraf’ın Maliye Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 10 Şubat’ta seçimlerde aday olmak için istifa eden Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, istifadan kısa bir süre önce kendisine yakın bazı üst düzey bürokratlarla toplantı yaptı. Toplantıda, AKP’nin seçim bildirgesinde nelerin kullanılması gerektiği hangi projelerin yer alması halinde oy oranının artacağı tartışıldı. Bir anlamda, seçim meydanlarında kullanılabilecek projeler ele alındı. Toplantıda, konuyla ilgili daha detay çalışmaların yapılması ve 2011’de yapılan seçimlerde kullanılan çılgın projelere benzer yeni projelerin üretilmesi kararlaştırıldı. Toplantıdan çıkan bürokratlar ise acil koduyla emirleri altındaki daire başkanlarını ve müdürlerini, seçimlerde kullanılabilecek projeler konusunda çalışma yapmasını istedi. Şimdi, Maliye Bakanlığı içindeki AKP’ye yakınlığı ile bilinen bir çok bürokrat, seçimlerde kullanılmak üzere proje hazırlıkları üzerinde çalışıyor. Maliye Bakanlığı bürokrasisi tarafından yapılan seçim çalışmasının benzerlerinin diğer kamu kurumlarında da yapıldığı öğrenildi. Özellikle, TOKİ, TCDD ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nde, seçimlere yönelik proje hazırlıkları yapıldığı kaydedildi.''


<< Önceki Haber 2011'deki gibi oy getirecek proje bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER