3.köprü inşaatında ölen işçilerin aileleri tepkili

Beykoz'da 3.köprü inşaatında ölen işçilerin yakınları,tedbirsizlikten şikayetçi.

3.köprü inşaatında ölen işçilerin aileleri tepkili

Beykoz’da 3. köprü için yapılan viyadük inşaatında ölen işçilerin yakınları, olayın peşini bırakmayacaklarını belirtiyor. “Normal değil. 100 metre yüksekte beton döktürenler tedbirini almalı.” diyorlar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de iş kazalarının katliam boyutuna ulaştığına dikkat çekiyor: “Sadece martta 110 kişi öldü.

İstanbul Beykoz Çavuşbaşı’nda 3. köprüAnadolu yakası otoyoluna bağlayan Viyadük 35’te beton dökme işlemi sırasında çökme meydana geldi. İskelenin de çöktüğü olayda o sırada çalışanlardan Lütfi Bulut, kardeşi Yaşar Bulut ve Kahraman Baltaoğlu hayatını kaybetti. Viyadükte dün adeta ölüm sessizliği hakimdi. Cenazelerin olay yerinden kaldırılmasının ardından inşaatta çalışmalar durduruldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ölenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Lütfi ve Yaşar Bulut’un kardeşi Şenel Bulut, kendilerine olaya ilişkin net bir bilgi verilmediğini söyledi. Bulut, “İlk önce beton dökerken iskele çökmüş. Olay bu. 38 metre mi, 43 metre miymiş. Tedbirler konusunda bir bilgimiz yok.” dedi. “Kendileri ‘Zor şartlarda, tehlikeli şartlarda çalışıyoruz.’ diyorlar mıydı?” sorusuna Bulut, “Öyle bir şey yok. Ama tehlikeli tabii, biz söyledik. 43 metrede, 50 metrede çalışıyorsunuz diye. Ama ‘Çalışıyoruz, mecburuz.’ dediler.” şeklinde cevap verdi. Üç kardeşinin yan yana çalıştığını ifade eden Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir tanesi kurtuldu. Diğeri yukarıda kalmış, vinçle zor indirmişler. 20.00’den 22.00’ye kadar kalmış. İtfaiye gelmiş, merdiveni yetişmemiş. Büyük vinç gelmiş, onunla almışlar aşağıya. Atlama tehlikesi de varmış kardeşimin. Aşağıya bakmış, aşağıyı göremeyince bağırmış.”

Olayın takipçisi olacaklarını kaydeden Şenel Bulut, “Normal bir iş değil bu. Önlemini alsınlar, başında dursunlar. Mühendisi var, kontrolörü var, iş güvenliği her şeyi var bunun. 50 metrede, 100 metrede beton döktür. Her şey olabilir. İşi hızlı yapma çabasından değil iskele çökmüş, demir iskele. Kardeşlerimle alakası yok. Sadece kalıp yapması ve beton dökmesi onlara ait. İskele yapılışı şirkete ait, şirketin hatası var.” diye konuştu. Ardından Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut’un cenazeleri Yalova’ya getirildi. Kılınan cenaze namazından sonra iki kardeş defnedildi.

İŞ KAZALARININ CİNAYETTEN FARKI KALMADI

Viyadük kazası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, iş kazası ölümlerinde Türkiye’nin Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü olduğunu kaydederek, “Bu utanç tablosu Türkiye’nin alnında kara bir lekedir.” dedi. Keskin, geçtiğimiz mart ayında sadece 110 kişinin iş kazası sonucu öldüğünü ifade ederek şunları söyledi: “İş kazası sonucu ölümlerin cinayetten bir farkı kalmamıştır. Çünkü devletin ciddi bir denetim eksikliği söz konusudur. Bu konuda taşeronlaşmanın önüne geçilmemiş, tam aksine teşvik edilmiştir. AKP iktidarının aymaz tavrı, emekçinin kâbusu haline gelmiştir. Hem analar ağlamasın edebiyatı yapacaksın hem de anaları evlat ölümleriyle kaderine terk edeceksin.


CİHAN
<< Önceki Haber 3.köprü inşaatında ölen işçilerin aileleri tepkili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER