4 eski bakanla ilgili fezlekede son dakika değişikliği

AKP, yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan 4 eski bakan hakkında verdiği soruşturma komisyonu önergesini geri çekti. Önergenin yeniden hazırlanacağı belirtildi. Görüşme haftaya kaldı.

4 eski bakanla ilgili fezlekede son dakika değişikliği

4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet fezlekesinde son dakika değişikliğine gidildi. AKP, soruşturma komisyonu önergesini geri çekti.

Meclis'te bu hafta gündem fezlekelerdi. Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki soruşturma komisyonu önergesi Perşembe günü görüşülecekti.

Fakat AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın 4 eski bakanla ilgili verdikleri önergeleri geri çekeceklerini açıkladı. AKP, daha kapsamlı iddiaların yer aldığı yeni bir önerge hazırlayacak. Fezleke görüşmeleri haftaya ertelendi.

VURAL'DAN TÜRK BAYRAKLI ZARRAB FOTOĞRAFINA TEPKİ

Bu arada bakanlara rüşvet vermekle suçlanan Reza Zarrab'ın havuz medyasına verdiği röportaj genel kurulda da tartışma konusu oldu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, röportajda Zarrab'ın arkasına Türk bayrağı konulmasına sert çıktı ve şunları söyledi:

"17 ve 25 Aralık tarihlerinde yapılan soruşturmalarda özellikle kara para aklama , haram para aklama ve gayri ahlaki ilişkiler olmak üzere çok kapsamlı iddialarla hakim önüne çıkan ve Türk yargısının önünde olan bir şahsiyetin, bir kara para aklamacının televizyonlarda ve medyada aklanmak istercesine Türk bayrağı arkasında olmak üzere bir pazarlamaya tabi tutulmasını kınıyorum. Bu konuda fezlekeler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyken böylesine şüpheli olanların Türk bayrağını bir istismar vasıtası olarak kullanıp, üstelikte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ekonomik politikalarını başarıya ulaştıran şahsiyet olarak lanse edilmesi karşısında AKP'nin yandaşı medyanın bunu pazarlaması karşısında herhalde muhtemelen yeni bakanlar kurulunda ekonomiden sorumlu bir bakan olarak atanılması düşünülüyor. Böylesine bir kişinin bu şekilde pazarlanmış olması Türk medyasının yüzkarasıdır."

<< Önceki Haber 4 eski bakanla ilgili fezlekede son dakika değişikliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER