6 ilde operasyon!

Van Cumhuriyet Başsacılığı'nın talimatıyla Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de El Kaide örgütüne yönelik kapsamlı operasyon yapıldı.

6 ilde operasyon!

Operasyonlarda Van'da 1, İstanbul'da 3 kişi gözaltına alınırken., aralarında El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide'nin önde gelen iki isminin de bulunduğu öne sürüldü. 

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin değerlendirilmesi üzerine Van Cumhuriyet Başsacılığı'nın talimatı ile bu sabah saatlerinde Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube ekipleri harekete geçti. DHA'nın haberine göre, Van'dan takip edilerek Gaziantep'e giden ve örgüt sorumlusu olduğu öne sürülen 1 kişinin gözaltına alınmasından sonra Kilis'te İnsani Yardım Vakfı (İHH) deposunda arama yapıldığı belirtildi. Van ve Kilis'in yanı sıra İstanbul, Adana, Gaziantep ve Kayseri'de operasyon yapıldığı kaydedildi.

El Kaide'nin önde gelen 2 isminin gözaltında olduğu, 3'ünün ise Suriye'ye kaçtığı iddia edildi. Ancak, bu iddialar henüz doğrulatılamadı.

İSTANBUL'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah düzenlenen operasyonda El Kaide üyesi olduğu öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.  İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bağcılar, Fatih ve Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin Van'a gönderildiği öğrenildi. 

KAYSERİ'DE İHH YÖNETİCİSİ GÖZALTINA ALINDI

Van merkezli bugün 6 ilde gerçekleştirilen El Kaide operasyonu kapsamında Kayseri'de İHH İnsani Yardım Derneği yöneticilerinden Recep Çamdallı gözaltına alınırken, Ömer Faruk Sebzeci'nin umrede olduğu belirtildi.
İHH İnsani Yardım Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Şaban Sözduyar, derneklerine yönelik olarak yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Operasyonların zamanlamasının manidar olduğunu ifade eden Sözduyar, dernekleri ile terör örgütü arasında bağlantı kurulmak istendiğini ileri sürdü.

İHH AÇIKLAMA YAPTI

Kilis'teki ofislerine yönelik gerçekleştirilen operasyona tepki gösteren İHH Genel Merkezi açıklama yaptı. Açıklamada Suriye Halkına yardımların koordine edildiği Kilis'teki merkeze yönelik operasyon hukuksuz olarak nitelenerek, "Aranan kişinin evine gitmek yerine, ne hikmetse ofisine gelinmiş, bilgisayarlara el konulmuştur" denildi. 

Yapılan açıklamada şöyle denildi;
"Bu operasyon ve uygulama şekli net bir şekilde göstermektedir ki, uzun süredir İHH'yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası bu aşamaya kadar ulaşmıştır. Tüm planlamalara rağmen İHH'ye suç atamayanlar bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH'yi bağlantılandırmaya çalışmaktadır. İHH hiç bir örgüte, hiç bir devlete, hiçbir hükümeti bağlı değildir. İradesi de idaresi de kendi yönetim kuruluna aittir. Neye kime , nereye hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyona karşı her türlü hukuk yoluna başvuracağımız gibi, yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacağımızı da ilan ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

DHA


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER