ABD Büyükelçisi'nden Çelik'e mektup: Üzgünüm!

Yaptığı açıklamalar dolayısıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından uyarılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Hüseyin Çelik'e üzüntü mektubu yazdı.

ABD Büyükelçisi'nden Çelik'e mektup: Üzgünüm!

Büyükelçi Ricciardone'nin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile yaptığı görüşme yaklaşık olarak 2 saat 15 dakika sürdü.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede çok çeşitli konular ele alındı, ancak ağırlıklı olarak terörle mücadele ve bu konuda Türkiye ile ABD arasındaki işbirliği gündeme geldi. 
Görüşmenin birçok konunun ele alınması sebebiyle uzun sürdüğünü vurgulayan diplomatik kaynaklar, terörle mücadelenin bütün boyutlarıyla en kapsamlı şekilde ele alındığını kaydetti.
Ricciardone'nin iki gün önce yaptığı ve basına yansıyan Türkiye'deki tutukluluk süreleriyle ilgili açıklamalarından duyulan rahatsızlığın da görüşme sırasında büyükelçinin dikkatine getirildiğini ifade eden kaynaklar, gerekli uyarının yapıldığını, bir büyükelçinin bu tür ifadelerde bulunmasının kabul edilemez olduğunun ve bunun bir daha tekrarlanmamasının vurgulandığını belirtti.
-Üzüntü Mektubu- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'e bir mektup göndererek basına yansıyan açıklamalarının yanlış anlaşılmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdiği öğrenildi.
Söz konusu mektubun, büyükelçinin açıklamalarının doğru anlaşılmasını sağlamayı amaçladığı ve bir özür mektubu olmadığı belirtilirken, Ricciardone'nin mektupta, medyada yer bulan açıklamalarının Çelik'in olumsuz tepkisini çekmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ettiği kaydedildi. ABD'DEN İLK AÇIKLAMA ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'a, günlük basın brifinginde Ricciardone'nin basına yansıyan sözleri soruldu.

''Bu bizim açımızdan yeni bir şey değil. Türkiye'de bu konularda hem kamuoyu önünde hem de özel ortamlarda son derece açık olduk'' ifadesini kullanan Nuland, ''Büyükelçi Ricciardone, (eski) Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın söylediklerini sadece tekrar etti ve eminim bu konularda kamuoyu önünde konuşma fırsatı bulduğunda Dışişleri Bakanı John Kerry de aynısını söyleyecektir'' dedi.

AA
<< Önceki Haber ABD Büyükelçisi'nden Çelik'e mektup: Üzgünüm! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER