AKP'den Ankara'yı karıştıracak yeni hamle

AKP’nin Meclis’te gördüğü tepki nedeniyle geri çektiği yolsuzluk dosyalarının karartılması ile ilgili düzenleme hortlatıldı.

AKP'den Ankara'yı karıştıracak yeni hamle

Bu kez tek maddelik yasa önerisi olarak komisyona sunuldu

AKP’den Meclis kapanmadan yine tartışılacak bir düzenleme geldi. Torba yasa tasarısına sokulan ancak muhalefetin engellemesiyle geri çekilen düzenleme bu sefer tek maddelik kanun teklifi oldu. Yapılacak değişiklikle avukatın dosya içeriğini incelemesine veya belgelerden örnek almasına sınırlama getirilecek. Düzenleme TBMM Adalet Komisyonu’nda bugün görüşülecek.

AKP’li Ramazan Can tarafından verilen tek maddelik teklifte “Müdafiin dosya içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek alması, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise, Cumhuriyet savcısının istemi üzerine, hâkim kararıyla bu yetkisi kısıtlanabilir” düzenlemesi getirildi.

TEKLİFİN GEREKÇESİ

Teklifin gerekçesinde mevcut düzenleme kastedilerek “Bu düzenleme, yürütülen bir soruşturmanın her aşamasında müdafiin bir dilekçeyle tüm dosyanın fotokopisine ulaşabileceği şeklinde bir uygulamaya neden olmuştur. Bu durum yeterli delil toplanmadan dosyadaki tüm bilgilerin deşifre olmasına, şüphelilerin kaçmasına ve böylece soruşturmanın sonuçsuz kalmasına neden olabilecek niteliktedir” denildi. Düzenlemeye muhalefet partileri izin vermemişti. MHP’li komisyon üyesi Mehmet Günal, önergeyi okutmayarak yırtmıştı.


DİLEK GEDİK- TARAF
<< Önceki Haber AKP'den Ankara'yı karıştıracak yeni hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER