AKP'lilerden Abdullah Gül'e ilginç boykot

AKP'li eski milletvekilleri, bir arada görünmemek gerekçesiyle eski parlamenterlerin organize ettiği 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile buluşma yemeğine katılmadı.

AKP'lilerden Abdullah Gül'e ilginç boykot

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski dönem milletvekilleri ile buluşmasına, AKP'liler boykot etti. AKP'lilerin boykotu, "Gül ile aynı karede görülmemek" olarak yorumlandı.

Rotahaber’in haberine göre, Türk Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi'nin önceki akşamki konuğu Abdullah Gül’dü. 11. Cumhurbaşkanı ile bir araya gelen farklı dönemde görev yapan eski parlamenterler, ilginç bir sohbete girişti.

Derneğin Kadıköy Selamiçeşme'deki merkezinde gerçekleşen buluşma 3 saat sürdü. 100 dolayında eski parlamenter, 11 eski bakanın katıldığı akşam yemeğinde, Abdullah Gül 15 dakikalık kısa bir sunum yaptı.




Dış politika, iç politika ve ekonomi başlıklarını taşıyan 3 bölümlük sunumda Gül, üniter yapının korunmasına vurgu yaptı. Güneydoğu sorunu konusunda çok hassas hareket edilmesi gerektiğini anlatan Gül, atılacak yanlış adımın bedelinin topluma ağır olacağını söyledi.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanvekili Bozkurt Yaşar Öztürk, birlik temsilcileri olarak 2 önce Abdullah Gül'ü ziyaret ettiklerini ve bunun bir tür iade-i ziyaret olduğunu söyledi.

Yemekte, MHP'li, CHP'li, Refah Partili, DSP'li, ANAP ve DYP'li eski milletvekilleri bulunurken, AK Partili eski vekillerin bulunmadığı görüldü. AK Partililerin katılmamasının, parti genel merkezi tarafından "yanlış anlaşılabileceği" ihtimaline karşı tedbir almak olarak yorumlandı. 

Kaynak: ROTAHABER
<< Önceki Haber AKP'lilerden Abdullah Gül'e ilginç boykot Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER