Adalet Bakanı hakkındaki fezleke ortada kaldı

Adalet Bakanlığı’nın TBMM’ye gönderilmediği, TBMM’nin de Adalet Bakanlığı’na gönderilmediği gerekçesiyle iade ettiği fezleke ortada kaldı.

Adalet Bakanı hakkındaki fezleke ortada kaldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı fezlekenin TBMM Başkanlığı’ndan önce Adalet Bakanlığı tarafından da geri gönderildiği ortaya çıktı. TBMM Başkanlığı’nın, “Adalet Bakanlığı üzerinden gönderilmediği” gerekçesiyle iade ettiği fezlekeyi Adalet Bakanlığı da “doğrudan TBMM’ye gönderilmediği” gerekçesiyle geri gönderdi. Buna göre Adalet Bakanlığı ile TBMM Başkanlığı’nın “fezlekeyi iade etme gerekçeleri” birbiriyle çelişirken, Adalet Bakanlığı’nın bu gerekçesi diğer dört bakan hakkında bakanlıkta bekletilen fezlekelerin de iade edilmesine kılıf hazırladı.

Fezlekenin iade gerekçesinde, Bozdağ’ın işlediği iddia edilen suçun Bakanlar Kurulu’nun genel siyaseti veya bakanlıkların görevlerinden dolayı işlendiğine ilişkin değerlendirmede bulunulması sebebiyle, Bozdağ hakkındaki soruşturma dosyasının Adalet Bakanlığı aracı kılınmaksızın TBMM’ye gönderilmesi gerektiği ifade edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bunun üzerine fezlekeyi 27 Ocak 2014 tarihinde doğrudan TBMM'ye gönderdi. Ancak TBMM Başkanlığı da 29 Ocak 2014 tarihinde Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından gönderilen yazıların Adalet Bakanlığı üzerinden Başbakanlık vasıtasıyla Meclis Başkanlığı'na gönderilmesi gerektiği gerekçesiyle fezleke ve eklerini savcılığa iade etti. 

4 fezlekeye de iade kılıfı

Önce Adalet Bakanlığı daha sonra TBMM Başkanlığı tarafından iade edilen fezleke böylece ortada kalmış oldu. Adelet Bakanlığı’nın iade gerekçesiyle TBMM Başkanlığı’nın iade gerekçesinin birbiriyle çelişmesi akılları karıştırdı. Cumhuriyet'in aktardığı bilgilere göre; Adalet Bakanlığı’nın iade gerekçesi; yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, AB Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında bir süredir bakanlıkta bekletilen fezlekelerin de iade edilmesinin kılıfı olarak yorumlandı.

<< Önceki Haber Adalet Bakanı hakkındaki fezleke ortada kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER