Afgan milletvekilinden vefa örneği

Suikast girişiminden kurtulan Milletvekili, Kabil Afgan Türk Kız Lisesi mezuniyet törenine katıldı.

Afgan milletvekilinden vefa örneği

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaklaşık 40 gün önce kendisine karşı düzenlenen suikast girişiminden kıl payı kurtulan Afgan Milletvekili Şükriye Barikzai, hastanede tedavi altında olmasına rağmen doktorlarının eşliğiyle 5'incisi düzenlenen Kabil Afgan Türk Kız Lisesi mezuniyet törenine katıldı.

Afganistan meclisinin önemli milletvekili ve kadın hakları savunucusu Barikzai, hastanede tedavi gördüğünü ama bu güzel ve heyecanlı günü hastanede geçirmeyip mezuniyete geldiğini söyledi.

"EN MUTLU GÜNÜM; KIZIM BU OKULDAN MEZUN OLUYOR"

Hastanede tedavisi sürmesine rağmen mezuniyet törenine katılan Barikzai, “Çünkü benim de başka veliler gibi gözbebeğim kızım bu okuldan mezun olduğu için bugünü hastanede geçirmek istemedim. Arkadaşlar ve doktorların yardımıyla buraya geldim.” dedi.

Tören sonunda verdiği röportajda, kızı, Kabil Afgan Türk Kız Lisesi'nde okuyan Barikzai, hayatının en güzel günü olduğunu aktarırken, hasta yatağında olmasına rağmen Allah’ın kendisine verdiği güç ve kuvvetle kızının mezuniyet törenine katıldığını söyledi.

"AFGAN TÜRK OKULLARI TÜM VİLAYETLERDE AÇILSIN"

"İlk isteğim Afgan Türk Okulları Afganistan’ın tüm vilayetlerinde açılması." sözleriyle konuşmasını sürdüren Barikzai, "Şu anda ülkedeki Türk Okulları kısıtlı ama talep fazla. Eğitim kalitesi, terbiye, öğretilen yabancı diller, ders metodu, uygulamalı dersler, sosyal faaliyetler, laboratuvarlar, gezi programları ve uluslararası yarışmalardan aldıkları madalya ve ödüller ülkede bir istisna." dedi.

Şu ana kadar Afganistan’ın hiçbir okulunun Türk okullarının bu başarılarını elde edemediğine dikkat çeken milletvekili Barikzai, "Afganistan okullarının da bu seviyeye gelmesini ümit ediyorum. Ama o gün gelene kadar Türk kardeşlerimizin bizimle olmasını isterim.” şeklinde konuştu.

Kabil Afgan Türk Kız Lisesi'nden bu sene mezun olan Barikzai’nin kızı Fatma Davi, annesinin ziyaretini hiç beklemediğini ifade etti ve şöyle konuştu: "Bugün mezuniyetim için annem geldi, sürpriz oldu. Çok mutluyum, annem ve babam yanımdalar.”

Milletvekili Barikzai'ye yaklaşık 40 gün önce suikast girişimi yapılmıştı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 32 kişi yaralanmıştı. Barikzai ise suikastten yaralı olarak kurtulmuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Afgan milletvekilinden vefa örneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER