Ankara'daki algı operasyonunda son gelişme

Ankara'da taltif soruşturması kapsamında Emniyet'e yapılan algı operasyonunda tutuklanan 3 Emniyet mensubu, serbest bırakıldı.

Ankara'daki algı operasyonunda son gelişme

Ankara'da taltif soruşturması kapsamında Emniyet'e yapılan algı operasyonunda tutuklanan 3 Emniyet mensubu, serbest bırakıldı. 'Usulsüz taltif' soruşturmasında haklarında tutuklama kararı verilen 3 emniyet mensubu cezaevinden tahliye edildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'usulsüz taltif' iddiası ile başlatılan operasyonda tutuklanan Muhammet Hamarat, Eray Kılıçarslan ve İsmail Çiçekçi'nin avukatları tarafından mahkemeye yapılan itiraz kabul edildi. Tutuklu bulunan 3 polis Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. Tahliye kararıyla birlikte operasyon kapsamında tutuklu polis kalmadı.

'Usulsüz taltif' iddiasıyla başlatılan soruşturmada 3 emniyet mensubu hakkında verilen tutuklama kararı Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldı. Perşembe günü polis avukatlarının verdiği tutuklama kararına itiraz dilekçesini değerlendiren hakimlik, emniyet mensuplarının delil karartma ve kaçma şüphelerinin bulunmaması ve somut delil yetersizliği ile tahliyesine karar verdi. Böylelikle Taltif soruşturmasında gözaltına alınan 14 polisin tamamı serbest kaldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'usulsüz taltif' iddiasıyla gözaltına alınan 14 polis, savcılığa verdiği ifadelerin ardından mahkemeye sevk edildi. Savcı Alper Türközmen tarafından 11 polis hakkında adli kontrol şartı getirilmesi ve 3 emniyet mensubunun tutuklanması istendi. Mahkemeye çıkan 14 polis hakkında kararını açıklayan hakim, 11 emniyet mensubu hakkında istenen adli kontrol şartını kaldırarak serbest bıraktı. Mahkeme, 3 emniyet mensubunun tutuklanma talebini kabul etti.

Tutuklu bulunan bir komiser ve iki büro memuru hakkında avukatlar harekete geçti. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen dilekçede karara itiraz eden avukatlar, CMK'nın 100. Maddesi gereğince kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin ve bir tutuklama nedeninin bulunması halinde, şüpheli hakkında tutuklama kararı verilebileceğine işaret etti.

Avukatların dilekçesini değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği, emniyet mensuplarının delil karartma ve kaçma şüphelerinin bulunmaması ve somut delil yetersizliği ile tahliyesine karar verdi.

Alınan bu karardan sonra çıkarıldıkları mahkemede serbest kalan 11 polisin ardından 3 emniyet görevlisi de tahliye edildi.


TUTUKLAMA YANLIŞ ANLAMADAN KAYNAKLANDI

Üç emniyet mensubunun cezaevinden çıkmasından sonra açıklama yapan avukat Murat Araç, polislerin adli kontrol kararına bile gerek duyulmadan tahliye edildiğini belirtti. Tahliye kararının kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle verildiğini belirten Araç, "Geçen hafta verilen tutukluluk kararı tamamen yanlış anlaşılma sonucu ve doğru değerlendirmeme üzerine verilen bir karardır. Suçun varlığı hakkındaki şüpheyle verilen bir tutukluluk kararı değildir. Baskıya rağmen arkadaşlarımız serbest kalmıştır. Bu aşamadan sonra zaten hiçbir şey olmayan bir dosyada kovuşturmaya yer olmadığına dair karar da verilecektir, emniyet camiasının yüzde 91 taltif almışken sadece taltif listesi hazırlayan kişilerin tutuklanması adalet anlayışıyla uyuşmuyor." dedi.


<< Önceki Haber Ankara'daki algı operasyonunda son gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER