Avrupa Basın Kulübü'nden destek

Avrupa Basın Kulübü'nden de Zaman ve STV'ye destek geldi...

Avrupa Basın Kulübü'nden destek

14 Aralık medyaya darbe tüm dünyada yankı uyandırdı. Avrupa Basın Kulübü Strasbourg Bürosu yönetim kurulu üyesi Christian Bach, Türkiye’de gazetecilere yönelik yapılan polis operasyonun kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi. Bach "Gazetecilerin kendi işlerini yapmalarının karşılığı bir polis operasyonu olamaz." dedi.

90’li yıllardan bu yana Türkiye’de tutuklu gazetecilerin durumunun maalesef iyileşme göstermediğini söyleyen Bach, Sınır Tanımayan Gazeteciler'in verilerine göre, basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye'nin 180 ülke arasından 154’üncü sırada olduğunu hatırlattı, Türkiye’nin bu konuda efor sarf etmesi gerektiğinin altını çizdi. 

“Aynı zamanda basın özgürlüğü, hukuk normları çerçevesinde güvence altına alınmalı. 10 Eylül’de TBMM, Türk internet kullanıcıların sınırlayan bir yasa onayladı. Türk hukukun evrensel AB normları hukukuna uyum sağlaması lazım.” diyen Bach, "Gazetecilere yapılan herhangi bir operasyonda argümanları sağlam ve aynı zamanda şeffaf olması gerekli, bu da siyasi otoritenin görevidir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın, Avrupa Birliği’nden gelen tepkilere verdiği cevabın kabul edilemez olduğunu söyleyen Bach, "Çünkü Türkiye AB’ye aday bir ülke. AB’ye aday olmak demek, birtakım evrensel hak ve özgürlükleri kabul eğmek anlamına gelir, bunları en önemlileri basın ve ifade özgürlüğüdür." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Avrupa Basın Kulübü'nden destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER