Bahçeli: Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti binasında gündemdeki konulara yönelik basın toplantısında konuştu.

Bahçeli: Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) seslenerek, Başbakan Tayyip Erdoğan ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylıklarının meşru olmadığını ve gereğinin yapılmasını istedi. Bahçeli, Erdoğan için "Hem cumhurbaşkanı hem de bu göreve aday olanların tertemiz bir maziden gelmesi şarttır" derken, Demirtaş için de "HDP’den aday olan zatın PKK ile bağlantılı kişiliği bilinmektedir. YSK bunu da değerlendirmeye alacak, bu eş başkan hakkında detaylı inceleme yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"BAŞBAKAN'IN UMRUNDA DEĞİL" 

“Bugünkü siyasi ortam içler acısıdır. Başbakan ve hükümeti suçludur. Ülkemiz içeride istikrasız bir durumdadır. Başbakan benden sonra tufan mantığıyla gitmektedir. Ateş topu her yerdedir. Başbakan’ın umurunda  bile değildir. Türkiye yolsuzluklar ülkesi haline getirilmiştir. Hiçbir ölçü tanımayan rüşvetçi kadrolar, milli güvenliğini, refahını, huzurunu çok ciddi ağır tehlikelerle karşı karşıya bırakmıştır.”

"KAÇINILMAZ SONU GÖRDÜ"

"Bu bir veda değil açılıştır'' dediği merkezinde bulunduğu gerilim propagandasında her şeyin ölçüsü ve ayarı kaçmıştır. Erdoğan’ın çürümekte olan siyasi ömrünü biraz daha uzatabilmek için her türlü oyunu oynayacağı bütün çıplaklığıyla görülmektedir. Mazlum ve mağdur rolü, sanal AKP siyaseti sona yaklaşmaktadır. Başbakan bu kaçınılmaz sonu gördüğünden Çankaya’ya kaçmak için gözünü karartmıştır. Yıllardan beri ters köşede yatan Recep Tayyip Erdoğan adaylığını açıklamıştır.

"BAŞBAKAN ZIRHINI ÇIKARMALI"

17-25 Aralık'ın çıkmayacak lekesi duran, kalbinde kin ve nefret bulunan Erdoğan şimdi cumhura baş olmak için yola çıkmıştır. Sanal açılış ve törenlerle adaylığı yürüten Başbakan mertçe, yüreklice, adilce diğer adaylarla aynı şartlarla olmalıdır. Zırhını çıkarmalı ve görevinden istifa etmelidir. Başbakan tek adamlığa heves etmiştir. Başbakan'ın 1 Temmuz’da yaptığı konuşması her yönüyle bulanık ve tutarsızlıkla doludur. 

"BİLEZİKLERE DÜŞKÜNLÜĞÜ O ZAMANDAN BELLİYDİ"

Başbakan'ın adaylığının açıklandığı toplantıdaki konuşmasında yer verdiği bilezik öyküsünü de hatırlatan Bahçeli, 'Erdoğan’ın adaylığının açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmasında yer verdiği bilezik hikayesi dikkatlerden doğal olarak kaçmamıştır. Erdoğan’ın altın bileziklere düşkünlüğü daha o zamandan belliydi demek ki...' ifadelerini kullandı.

"HDP'DEN ADAY OLAN ZAT"

Adaylığı sorunlu olan sadece Erdoğan değildir. HDP’den aday olan zatın PKK ile bağlantılı kişiliği bilinmektedir. YSK bunu da değerlendirmeye alacak, bu eş başkan hakkında detaylı inceleme yapacaktır.
<< Önceki Haber Bahçeli: Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olamaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER