Bakanlık Risale-i Nurlarla ilgili harekete geçti

Kültür Bakanlığı, Risale-i Nur eserlerine bandrol vermemesine yönelik tepkiler üzerine Risale-i Nur'la ilgili kararları istedi.

Bakanlık Risale-i Nurlarla ilgili harekete geçti

Kültür Bakanlığı, Risale-i Nur eserlerine bandrol vermemesine yönelik tepkiler üzerine harekete geçti. Bakanlık yetkilileri Mutlu Yayıncılık’ın sahibi İsmail Mutlu’ya ulaşarak 1995’e ait İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin ve Yargıtay 11. Hukuk Dairesi’nin kararlarını istedi. Söz konusu kararlarla Risale-i Nurlar’ın basımı serbest bırakılmıştı. Mutlu, “Meselenin çözüleceğine inanıyorum. Bakanlık belgeleri isteyerek işi çözmek istiyor” dedi. Yayınevlerine uygulanan bandrol yasağının 2012’de bir dönem uygulandığını hatırlatan Mutlu, “O dönemde benzer uygulamalaramaruz kalmıştık. Ben de sorunun çözümü için bakanlığa Yargıtay onaylı belgeleri ve mahkeme kararlarını yolladım sorunu çözdüm” ifadelerini kullandı. 

YARGITAY'IN VERMİŞ OLDUĞU O KARAR

Yargıtay’ın verdiği kararda eser için telif hakkı isteyen kişilerin eserin sahibi ve yazarı olmadığı vurgulanıyor. Eserin müellifinden resmi evrak alınmadığı ve Risale Nur eserlerinin basımı için Said Nursi’den ve kalan varislerinin tümünden bir devir hakkı bulunmadığı için eser üzerinde kimsenin hak iddia edemeyeceği belirtiliyor.
<< Önceki Haber Bakanlık Risale-i Nurlarla ilgili harekete geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER