Bakanlık hizmet binasında göçük

Başkentte yaşanan faciada 1 işçi hayatını kaybetti...

Bakanlık hizmet binasında göçük

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı inşaat halindeki Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü hizmet binasının avlusunda gece meydana gelen göçükte, toprak altında kalan işçinin cansız bedenine yaklaşık 7 saat süren çalışma sonucunda ulaşıldı. 

Göçük, 04.00 sularında Yenimahalle, Cem Ersever Caddesi üzerindeki Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü hizmet binasının avlusunda meydana geldi. İnşaatta görevli gece bekçisi Hüseyin Saya (45), işçi arkadaşıyla birlikte bağlantı yerinde kaçak oluşan su borusunu tamire gitti. Kontrol sırasında göçük oluştu. Arkadaşı demir uzatıp, Saya’yı çıkarmak istedi ancak Saya, gözden kayboldu. 

İhbar üzerine gelen ekiplerin çalışmaları uzun süre devam etti. İş makinesi yardımıyla toprağın bir bölümü boşaltıldı. Bir süre sonra devreye insan gücü girdi. Kanalizasyon borusu içinde sıkıştığı belirtilen Saya’yı çıkarmak için ASKİ’ye ait bir araç getirildi. Araçtan uzatılan hortumla işçinin bulunduğu alandaki su ve toprağın bir kısmı tahliye edildi. İtfaiye erleri de diğer yandan kanalda temizlik çalışması yaptı. 

ÖNCE CEP TELEFONUNA ULAŞILDI

Yapılan çalışmalar sırasında ekipler, Hüseyin Saya’nın cep telefonunu buldu. Cep telefonu bir işçi tarafından polise teslim edildi. 

Yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Ancak, bulunduğu yerden çıkarmak kolay olmadı. İşçinin çamura saplanan bedeni ip yardımıyla güçlükle çıkarıldı. Hüseyin Saya’nın hayatını kaybettiği belirlendi. 

Öte yandan, kurtarma çalışması esnasında işçilerin meraklı gözlerle arkadaşlarının çıkarılmasını beklediği görüldü. 
Yapılan incelemenin ardından Saya’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

CİHAN

<< Önceki Haber Bakanlık hizmet binasında göçük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER