Başbakan Erdoğan: Kan beynime sıçrar!

Başbakan Erdoğan'dan BDP'ye net mesaj: Konuşmalarınıza dikkat edin.

Başbakan Erdoğan: Kan beynime sıçrar!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğanİmralı'ya giden heyetin dönüşte Diyarbakır'da yaptığı konuşmaya çok sert tepki verdi. Erdoğan, "Şimdi konuşma yapıyorsun, en sonuna geliyorsun 'Barışı istediğini söyleyen başbakan Kürt kardeşlerimizi bombalıyor' diyorsun. Bunu söylediğin zaman kusura bakmayın kan beynime sıçrar!" şeklinde konuştu. İşte o açıklamalar:

"BİR TAKVİM VERMEK MÜMKÜN DEĞİL"

* Buna bir zaman vermek mümkün değil. Bu her an olabilir uzayabilir. Ama biz her an olması için çalışıyoruz. Şu anda bizim proje ilerliyor. Bazıları 'adaya niye gidilir' diye bizi hesaba çekmeye çalışıyor. Biz buna hiç aldırmadan istihbarat teşkilatımı buraya gönderiyorum.

* Biz siyasi uzantısı olan parlamentodaki ekibe de bazı şeyleri söylüyoruz. 'Siz şu anda bölücü terör örgütünün uzantısısınız. Siz de kabul ettiniz. Siz de barış istiyorsanız bu cesaret işidir. Onun için bir yerlerden korkarak iradenizi geciktirirseniz barış gecikir' diyoruz. Çünkü parlamentonun içi barışın olması için mücadelenin verilmesi gereken yer. Demokrasi bunun en önemli anahtarı. Gelin bu adımı bu şekilde atın. Silahlarla bir yere varılmaz, silahlar barışın güvencesi değildir.

* Şimdi adaya gönderildi, gittiler. Geldiler, tabii kendilerine bakanımıza dedim ki, 'süreci koruyabilmek için çok konuşmak değil, iş yapmak önemli. Lütfen mesajlara dikkat etsinler, bizi farklı mesajlar vermeye itmesinler. Biz Paris'te ölenler için mecbur muyduk Diyarbakır'da cenaze töreni yapmaya.
 
* Şimdi konuşma yapıyorsun, en sonuna geliyorsun 'Barışı istediğini söyleyen başbakan Kürt kardeşlerimizi bombalıyor' diyorsun. Bunu söylediğin zaman kusura bakmayın kan beynime sıçrar! Benim Kürt kardeşimle değil terörle problemim var. Bunu söyleyince ben de arkadaşlarımla 'ne oluyoruz' diyoruz. Demek ki sen bu mücadeleyi samimi vermiyorsun.

* Şimdi biz adaya giderken diyoruz ki, 'lütfen artık teröristin ve terörizmin söylemini bırakacaksın. Bize parlamento içindeki bir parlamenter diliyle konuşacaksın'. Böyle olduğu zaman 'Başbakan benim Kürt kardeşimi bombalayan' sıfatını yapıştırırsan o zaman ben de o kişiye iyi niyetle bakmam. 
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan: Kan beynime sıçrar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER