Başbakan Erdoğan doğacak torununun ismini açıkladı

Başbakan Erdoğan, Muharrem yemeğinde doğacak torununun ismini açıkladı: Adı Ali olacak. Bunlar bizim birlik sebebimiz...

Başbakan Erdoğan doğacak torununun ismini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı tarafından düzenlenen Muharrem Orucu İftar Yemeği'ne katıldı.

Başbakan Erdoğan, doğacak torununa verilecek ismin Ali olacağını belirterek, "Hazreti Peygamber nasıl ki bizim, hepimizin peygamberi ise Hazreti Hüseyin de bizim, hepimizin Hüseyin'idir. Hazreti Hüseyin hepimizin şehidi, hepimizin mazlumu, hepimizin kahramanıdır. Benim en büyük kayınbiraderim Hüseyin'dir, ikinci sıradaki kayınbiraderim Hasan'dır, diğer kayınbiraderim Ali'dir. Şimdi bir torunum geliyor, isminin bir tanesi Ali olacak. Niye? Bunların hepsi bizim bir defa ortak mirasımızdır, birlik sebebimizdir." şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Kim ki Hazreti Hasan ve Hüseyin'in vefatlarından tefrika üretiyorsa o, peygamberi, peygamber torunlarını ve ehlibeyti anlamamıştır. Kim ki Kerbela faciasından bir ayrılık, husumet, kutuplaşma üretmek istiyorsa biliniz ki Hazreti Hüseyin'in değil Yezid'in safında yer almıştır. Şimdi birileri üzerlerine bombalarını yerleştirip Müslümanların camilerine gidip içlerinde çocuk olan, içlerinde kadın olan cemaatin ortasında o bombayı patlatıyor. İster Şiilerin, ister Sünnilerin camisi olsun hatta ister cami olsun ister kilise havra olsun, bunu yapanlar kendilerine, ister Şii ister Sünni desin, ibadet eden insanları katletmek, masum canlara kastetmek, Allah aşkına meşru görülebilir mi, onaylanabilir mi?"

AA
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan doğacak torununun ismini açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER