Basın Konseyi'nden açıklama

Basın Konseyi'nden, Gazeteci Yazar Aytekin Gezici'nin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama

Basın Konseyi'nden açıklama

Basın Konseyi, Adana'da Gazeteci Yazar Aytekin Gezici'nin Twitter'daki paylaşımları nedeniyle evinde arama yapılmasını, gözaltına alınmasını 'endişe verici gelişmeler' olarak değerlendirdi. 

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Hukuk; Demokles’in kılıcı gibi yurttaşların tepesinde sallandırılacak bir tehdit unsuru değildir. İfade ve basın özgürlüğüne yeni kısıtlamalar getirecek yasa tasarısının TBMM’de dahi görüşülmeden uygulanmasındaki telaşı anlamakta zorlanıyoruz. Adana’da Gazeteci Yazar Aytekin Gezici’nin Twitter’daki paylaşımları nedeniyle evinde arama yapılmasını, gözaltına alınmasını endişe verici gelişmeler olarak değerlendirmekteyiz." denildi.

Açıkamada, "Hukuktaki somut delil ilkesine ters düşen 'makul şüphe' ifadesi; çok ucu açık bir kavramdır ve nereye kadar gideceği de belirsizdir. 'Makul şüphe', yargıya keyfiyet getirmekten başka bir şey değildir. Silivri mahkemelerinde kanıt gösterilmeden ya da gizli tanıkların ifadeleriyle yargının ne denli büyük hasar gördüğüne, hep birlikte tanık olduk. Ve o günleri tekrar yaşamak istemiyoruz." ifadelerine yer verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Basın Konseyi'nden açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER