Bayan muhabirden Sağlık Bakanına terleten soru

Bir bayan muhabir Edirne'ye gelen Bakan Müezzinoğlu'na zor bir soru yöneltti.

Bayan muhabirden Sağlık Bakanına terleten soru

Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne'ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Analık, bir kadın için önemli kariyer" sözlerini yineledi. Bir bayan muhabir de Bakan Müezzinoğlu'na “Peki anne olamıyorsa, kariyer yapmamış mı oluyor?” sorusunu yöneltti. Soru karşısında kısa bir şaşkınlık yaşayan Müezzinoğlu, "Olamayana bir şeyimiz yok. Anne olamayanı suçlamıyoruz." dedi.

İlim Yayma, Mimar Sinan Hasan Sezai Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ve Fatih Öğrenci Yurdu Vakfı’nın TÜRGEV binasındaki kahvaltısına katıldı. Ardından DSİ tesislerinde partililer ve basın mensuplarıyla ikinci bir kahvaltıya katılan Müezzinoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Yeni yılın ilk doğan bebeğini ziyareti sırasında Bakan Müezzinoğlu'na 'Analık bir kadın için en önemli kariyer' açıklaması ve Yazar Elif Şafak’ın tepkisi hatırlatıldı.

Müezzinoğlu, “Cenab-ı Allah milyarlarca beyin vermiş. Milyarlarca düşünce tarzı vermiş ve hayat felsefesi, dünya görüşü vermiş. Dolayısıyla Elif Şafak’la ben aynı düşüncem, o benimle aynı düşünecek diye bir şey yok. Dolayısıyla farklı düşünebiliriz. Zaten zenginlik buradadır. O farklı düşünecek. Ben farklı düşüneceğim. Bu salondakiler farklı düşünecek. Ama ortak bir noktaya geleceğiz. Analığın üzerinde bir güçlü bir kariyer görmüyorum. Analık bir kadın için en önemli kariyer. Bir erkek için de ben babalığın üzerinde kendimle ilgili bir kariyer görmüyorum. Bakanlık da hikâye, vekillik de hikâye… Ama ben iyi bir babaysam işte en büyük kariyerim o."

Hudut Gazetesi Muhabiri Sevcan Kalıpçinden “Peki anne olamıyorsa, kariyer yapmamış mı oluyor?” sorusu karşısında kısa bir şaşkınlık yaşayan Bakan Müezzinoğlu, “Olamayana bir şeyimiz yok. Anne olamayanı suçlamıyoruz. Anneyi değerli kılmak, değerli görmek, anne olamayanı suçlu görmek anlamını çıkartıyorsanız o da Elif Şafak gibi sizin farklı düşünceniz. Ona söyleyeceğim bir şey yok. O zaman mühendis olamayanı, doktor olamayanı da suçlu görelim.” cevabını verdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bayan muhabirden Sağlık Bakanına terleten soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER