Belediye'den Fatih Koleji'ne görülmemiş zulüm

Anafen Dershanesi ile Fatih Koleji binalarını uyarı yapmadan mühürleyen Bolu Belediyesi şimdi de skandal bir uygulamaya imza attı.

Belediye'den Fatih Koleji'ne görülmemiş zulüm

Üç tarafı tarla olan Fatih Koleji’nin bahçesini ikiye bölerek yol geçirdi. Yapılanlara itiraz edilen veliler, belediyeye çağrıda bulundu: Halktan topladığın vergileri, halka hizmet için başka yerde kullan.

HABERSİZCE YIKIMA GELDİLER

Bolu’da Anafen Dershanesi ile Fatih Koleji’nin ilkokul, ortaokul ve anaokulu binalarını uyarı yapılmaksızın mühürleyen belediye, şimdi de Sandallar Mahallesi’nde yer alan Fatih Koleji’nin ortaokul binasının bahçesini ikiye bölerek yol geçirdi. Okulun bahçe duvarlarını iş makineleriyle yıkan belediye, üç tarafı tarlayla çevrili olan okul bahçesine yol ve kaldırım yapmak için çalışma başlattı. Habersiz şekilde yıkıma gelen belediye ekipleri, basketbol panolarını keserek yere devirdi. Panoların camları kırıldı. Çevresinde birkaç evin dışında yerleşim yeri bulunmayan, üç tarafı tarlayla çevrili alana yol yapılması şaşkınlığa yol açtı.

VELİLER TEPKİLİ

Bahçesinden belediyenin yol geçirdiği okulda 3 çocuğunun öğrenim gördüğünü anlatan Hakan Çakır isimli veli, oğlunun tercihleri için geldiği okulda gördüğü manzara karşısında şoke olduğunu söyledi. Kendisinin de eğitimci olduğunu belirten Çakır, “Böyle güzel bir yuvada eğitimden başka bir derdi olmayan, başarılı bir okulun başına böyle bir şeyin gelmesi çok üzüntü verici. Trajikomik bir hadise.” diye konuştu. Okulun bahçesine yapılan yolun devamının olmadığını belirten Çakır, şunları aktardı: “Yapan arkadaşlara da sorsak böyle komik yol, hiçbir zaman yapmamışlardır. Şu da ilginç, gece saatinde mesai bitti, her şey bitti. Arkadaşlar hâlâ çalışıyorlar. Bu kadar aşklı, şevkli belediyemiz okulun önünden geçen yolu 2 yıldır yapmıyor. Yüzlerce veli asfaltı olmayan çamurlu yoldan geçip çocuklarını götürüyorlar. Çocukların böyle bir şeye alet edilmesi, eğitimde başarılı bir yuvayla başka hesapların görülmesi veli olarak beni üzüyor. Eğitimi engelleme çabası bana dokunuyor.” 

"ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"

Bir başka veli Mustafa Avaroğulları ise tatil dönüşü okulda gördükleri karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti. Okullarının daha önce haksız şekilde mühürlendiğini dile getiren veli, “Şimdi de üç tarafı da tarla olan okulumuzun bahçesinden yol geçiriliyor. Biz art niyetli olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu. Yapılanların çocukların psikolojisini bozduğunu anlatan Avaroğulları, şunları söyledi: “Bu sene benim çocuğum sınava girecek. Nasıl hazırlanacak? Belediye gelmiş kazmış. Halbuki çarşıda, mahallelerde yapılması gereken bir sürü yol var. Başka yerler varken okulumuzun bahçesine hem de yürüyüş yolu adı altında yol yapılması bizi düşündürüyor. Belediyeyi veliler olarak kınıyoruz. Gitsin halktan topladığı vergileri, halka hizmet için başka yerlerde kullansın.” Okulda öğrenim gören 8. sınıf öğrencisi Kutalmış Avaroğulları da beden eğitimi için yerlerinin kalmadığını kaydederek, “Bahçemizin ortasından yol geçiyor. Belediye oyun alanımızı elimizden alıyor.” dedi.

Zaman'ın haberine göre, alınan bilgiye göre bahçenin bulunduğu arsa okula ait. Ancak belediye yol yapılacağını söyleyerek, daha önce istimlak bedelini ödeyip kamulaştırmış. O dönemde bahçe duvarı yapılırken yol düşünülmemiş. İddiaya göre, şimdiki bahçe duvarı için başkan onay vermiş. Ancak Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başbakan’ın çağrısı üzerine hizmet kurumlarına yönelik art niyetli uygulamalarını hayata geçirdi. Bu nedenle bahçe için onay veren başkan, bu süreçte daha önce kamulaştırması yapıldığı için duvarı yıkıp yolu açtı.

<< Önceki Haber Belediye'den Fatih Koleji'ne görülmemiş zulüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER